Kulinarika
 

Recept: Šparglji z zlato zapečenim krompirčkom in parmezanom

13. 4. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom

Šparglji s pečenim krompirjem in parmezanom.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Imate radi šparglje? Poigrajte se še s slanino, krompirčkom in parmezanom ter sestavite okusno jed iz pečice.

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g špargljev
  • 1 žlica masla
  • sol
  • 750 g krompirja
  • sončnično olje
  • 60 g prekajene slanine
  • 200 g parmezana

    ##IMAGE-1353254##

Priprava:

1. Šparglje olupite, odrežite olesenele konce in narežite na kocke. Na maslu jih prepražite do mehkega, dajte v skledo in rahlo solite.

2. Neolupljen krompir skuhajte, ohladite, olupite in narežite na kolobarje. V ponvi segrejte olje in postopoma pražite krompir do zlatorjave barve.

3. Pečen krompir dajte v skledo s šparglji in posolite. Ko je krompir še vroč, dodajte rezine slanine.

4. Vse narahlo premešajte, dajte na krožnik in potresite s parmezanom.

prejšnji članek
Zapomnite si: Trik, ki vam bo rešil nočni spanec …
Življenjski slog
Zapomnite si: Trik, ki vam bo rešil nočni spanec …
naslednji članek
Dvojčici Majer: novinarko in igralko pogosto zamenjali
Svet slavnih
Dvojčici Majer: novinarko in igralko pogosto zamenjali

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.