Kulinarika
oglas
 

Recept: Špargljeva pita iz krompirjevih palačink

11. 4. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
Špargljeva pita iz krompirjevih palačink

Špargljeva pita iz krompirjevih palačink.jpg foto: profimedia LIZA MAJA

Ste že kdaj prpravljali pito iz palačink? Za vas imamo prepost pomladni recept, ki ga lahko izkoristite za domiselno kosilo ali večerjo.

Kaj potrebujemo?

  • 400 g krompirja
  • sol
  • jajca
  • sveže mlet poper
  • maslo za kalup

Za nadev:

  • 6 jajc
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 50 ml polnomastnega mleka
  • 60 g svežega sira
  • 70 g gavde
  • drobtine
  • 8 stebel zelenih špargljev
  • rdeča čebula

    ##IMAGE-1353259##

Priprava:

1. Krompir olupite, drobno naribajte, dajte v cedilo in stisnite odvečno tekočino. Krompir dajte v skledo, dodajte jajca, sol, poper in premešajte.

2. Okrogel tortni model namažite z maslom in vanj dajte krompirjevo zmes. Pecite v pečici pri 190 °C približno 25 minut do zlatorjave barve. Nato pustite, da se malo ohladi.

3. V skledi stepite jajca, smetano in mleko. Nato vmešajte sveži sir, drobtine, drobno nariban trdi sir, sol in poper. Mešanico previdno vlijte na pečeno testo.

4. Šparglje olupite, odrežite olesenele konce in položite na pito. na vrh dajte kolobarje rdeče čebule in pecite pri 180 °C približno 40 minut. Pustite, da se ohladi, nato postrezite.


prejšnji članek
To so najboljše strategije proti črevesni bolezni!
Zdravje
To so najboljše strategije proti črevesni bolezni!
naslednji članek
Strokovnjakinja Sonja na smučanju s hrvaškim pevcem
Svet slavnih
Strokovnjakinja Sonja na smučanju s hrvaškim pevcem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.