Kulinarika
 

Recept: Špinačna rulada s kozjim sirom

10. 4. 2024; 14.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
špinača-pečena

špinača pečena foto: profimedia LIZA MAJA

Tokrat je pred vami recept za slano rulado iz špinače, sira in šunke.

Sestavine za 14 porcij:


Za biskvit:
400 g špinače
3 jajca (rumenjaki in beljaki ločeno)
120 g ostre moke
1 strok česna
½ žličke soli

Za nadev:
200 g skute
200 g mehkega kozjega sira
2 stroka česna
sol
200 g šunke

##IMAGE-1462159##


Priprava:
1. Očiščeno špinačo dajte v skledo, jo prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, da zvodeni. Nato odcedite vodo, ohladite špinačo in z rokami iz nje iztisnite vso tekočino. Nato jo zmešajte v pire.
2. V špinačo najprej vmešajte rumenjake, nato pa še moko. Dodajte zdrobljen česen in sol. Na koncu previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Mešanico razporedite po pekaču in postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Peci 12 minut, nato vzemi iz pečice in ga skupaj s papirjem za peko zavijte v zvitek. Pustite, da se ohladi.
3. Zmešajte skuto s kozjim sirom, dodajte strt česen, posolite in temeljito premešajte. Pečen in ohlajen zvitek previdno odvijte in namažite s pripravljenim nadevom. Obložite z rezinami šunke in zvijete. Shranite v hladilniku, da se strdi, nato narežite in postrezite.



prejšnji članek
Kako zaščititi svojo energijo
Zdravje
Kako zaščititi svojo energijo
naslednji članek
Horoskop: Katera znamenja so nagnjena k varanju?
Horoskop
Horoskop: Katera znamenja so nagnjena k varanju?
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.