Kulinarika
 

Fritata z mlado čebulo

7. 6. 2024; 15.00
Avtor: Liza Maja
profimedia-0674085966

fritata foto: profimedia LIZA MAJA

Preprosto, hitro, a zelo okusno!

Sestavine za 4 porcije:
1 žlica masla

300 g šampinjonov

3 mlade čebule

sol in mlet poper po okusu

8 jajc

50 ml mleka

4 vejice timijana

2 stroka česna

120 g sira feta

Priprava:
1. Na toplem maslu prepražite narezane šampinjone. Mlado čebulo narežite na koščke in dodajte gobam. Solite, zmanjšajte ogenj in pražite približno 5 minut.
2. Jajca zmešajte z mlekom, lističi timijana in stisnjenim česnom. Nato z mešanico prelijte gobe in čebulo, solite, poprajte in rahlo mešajte 2 minuti. Nato pustite, da se peče približno 4 minute.
3. Na koncu potresite z zdrobljeno feto in pecite na 170 °C do zlatorjave barve. Preden postrežete, potresite na primer s sesekljanim drobnjakom in drugimi zelišči po okusu.

prejšnji članek
Jedilnik s katerim boste shujšali v šestih tednih
Zdravje
Jedilnik s katerim boste shujšali v šestih tednih
naslednji članek
Na očeh se pogosto vidi, ali je z našim telesom kaj narobe
Zdravje
Na očeh se pogosto vidi, ali je z našim telesom kaj narobe

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.