foto: Profimedia
Ko avokado prerežemo, hitro začne temneti. To sicer lahko preprečimo na nekaj načinov, za najbolj učinkovitega se je izkazala čebula, sledi ji limona.
Če nam je torej ostala neuporabljena polovica avokada in ne želimo, da potemni, na dno plastične posode položimo nekaj narezane čebule, na katero položimo avokado – z olupkom navzdol, da se sadež ne navzame okusa čebule. Če je posoda večja, približno četrt čebule položimo poleg polovice avokada. Posodo zapremo in pospravimo v hladilnik, kjer bo avokado neobarvan ostal celo tri dni ali še kakšen dan več.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.