Kulinarika
 

Recept: Torta pina colada

2. 6. 2024; 13.00
Avtor: Z.F.
pina colada

pina colada foto: Dreamstime

Sočna in osvežilna sladica brez pečenja ...

Sestavine za podlago: 150 g piškotov, 40 g kokosove moke, 80 g masla

Sestavine za nadev: 500 g ananasa v kompotu, 200 g sladkorja, 30 ml likerja malibu, 650 g sirnega namaza, 30 g moke, 4 jajca, 120 ml kokosovega mleka, 1 vaniljev sladkor

Priprava: V kozici raztopimo maslo in vanj vsujemo piškote ter kokosovo moko. Dobro pregnetemo in maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. Medtem ananas narežemo na kocke, dolijemo nekaj sirupa iz kompota, dodamo malibu in segrevamo do vretja. Vremo deset minut, nato odcedimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sirni namaz, sladkor, vaniljev sladkor in moko ter počasi dodajamo jajca. Na koncu dolijemo še kokosovo mleko in sok, v katerem smo kuhali ananas. Mešanico zlijemo v tortni model in posujemo z ananasom. Štirideset minut pečemo pri 180 stopinjah, nato ohladimo in vsaj za dve uri shranimo v hladilnik.

##IMAGE-919771##

prejšnji članek
Pedikurni triki za urejena stopala
Moda&Lepota
Pedikurni triki za urejena stopala
naslednji članek
Talentka Ana Karneža kljub bolezni uresničuje sanje
Svet slavnih
Talentka Ana Karneža kljub bolezni uresničuje sanje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.