Kulinarika
 

Jagodna torta z glazuro in užitnim cvetjem

31. 5. 2024; 16.00
Avtor: L. M. / revija Bodi zdrava
jagodna torta

Jagodna torta foto: Profimedia

Osvežila sladica, ki jo pripravite iz nepečenega biskvita.

Sestavine:

Za nepečen biskvit:

200 g piškotov

40 ml mleka

60 g masla

Za nadev:

400 g jagod

100 g sladkorja v prahu

250 ml smetane za stepanje

20 g želatine

100 ml želatinske vode

Za zrcalno glazuro:

100 g kondenziranega sladkanega mleka (salko)

100 ml vode

150 g sladkorja v prahu

175 g bele čokolade

10 g želatine

60 ml vode za želatino

živilska barva (rožnata in vijoličasta)

užitne rože za okrasitev

Postopek:

1. Zdrobljene piškote prelijte z mlekom. Dodajte maslo in pregnetite v čvrsto maso. Razporedite jo po dnu pekača in zgladite. Jagode narežite na rezine in jih pretlačite.

2. Dodajte sladkor in premešajte. Stepite smetano in jo zmešajte s pirejem. Želatino dajte v hladno vodo. Počakajte, da nabrekne, nato kuhajte in mešajte, dokler skoraj ne zavre.

3. Vročo želatino vmešajte v nadev. Vlijte na piškote v pekaču in zamrznite. V posodo vlijte kondenzirano mleko, dodajte vodo in sladkor. Med nenehnim mešanjem zavrite.

4. V vročo zmes dodajte čokolado in jo med stalnim mešanjem stopite. Želatino namočite v hladno vodo in pustite, da nabrekne. Zatem jo dodajte glazuri in med mešanjem pustite, da se raztopi.

5. Glazuro prelijte v tri sklede. Dve glazuri obarvajte – eno rožnato in drugo vijoličasto. Pustite, da se glazure ohladijo na točno 32 °C, nato jih izmenično prelivajte skozi cedilo v sklede.

6. Torto položite na rešetko in jo prelijte s prelivom, da bo prosto tekel po straneh. Počakajte približno 10 minut, da se strdi, nato jo za dve uri postavite v hladilnik. Okrasite z užitnim cvetjem.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Iva Krajnc Bagola kot lastnica verige restavracij
Svet slavnih
Iva Krajnc Bagola kot lastnica verige restavracij
naslednji članek
Biti avtentičen: Kaj to pravzaprav pomeni?
Zdravje
Biti avtentičen: Kaj to pravzaprav pomeni?
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.