1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Biti avtentičen: Kaj to pravzaprav pomeni?

18. 1. 2022; 04.00
Avtor: Revija Liza Maja
oči, ženska

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

To pomeni, da ste taki, kot ste - z vsemi slabostmi in napakami. Ste v svojem okolju takšni, kot ste v resnici ali se pretvarjate, da ste všečni?

To pomeni, da ste taki, kot ste - z vsemi slabostmi in napakami. Ljudje, ki se držijo tega, vedno zastopajo svoje mnenje in poglede. Stopajo po svoji poti in se ne dajo motiti drugim. Odločitve sprejemajo na podlagi lastnih pobud in ne zato, da bi bili všečni drugim. Samoumevno se jim zdi, da rečejo ne, če nečesa ne želijo, prav tako pa tudi ja, če jim je nekaj všeč. Tudi takrat, ko drugi to odklanjajo.

Ste avtentični? foto: Shutterstock

Pravila in norme oblikujejo naše vedenje

Vsak se je že zagotovo srečal s položajem, ko je naredil nekaj »nesprejemljivega« za okolico in jih dobil po ... Družba nam namreč narekuje, kaj je prav in kaj je narobe, kaj moramo narediti, da nas bodo drugi sprejemali in tako naprej. To privede do tega, da se pretvarjamo in postanemo negotovi. Poenostavljeno rečeno - naučimo se pravil vedenja, ki ustrezajo splošnemu. Osebne želje in potrebe pogosto ostanejo nekje zadaj, škoda, kajti tako ne moremo izraziti individualne osebnosti. Veliko ljudi je zaradi tega resnično nesrečnih.

Če imate občutek, da pred svojim okoljem niste taki, kot v resnici ste, povrh vsega pa ste zaradi tega še nesrečni - potem je čas, da to spremenite. Ne glede na vašo starost. Avtentičnega življenja se lahko namreč tudi naučite in pogosto je tudi ključ do srečnejšega življenja.

prejšnji članek
Gaja Prestor na Tajskem ostala ujeta v karanteni
Svet slavnih
Gaja Prestor na Tajskem ostala ujeta v karanteni
naslednji članek
Tudi vi počnete te napake pri ščetkanju svojih zob?
Zdravje
Tudi vi počnete te napake pri ščetkanju svojih zob?