Svet slavnih
 

Talentka Ana Karneža kljub bolezni uresničuje sanje

2. 6. 2024; 12.00
Avtor: T.L./ revija Lady
Ana Karneža 1

Ana Karneža foto: Mediaspeed

Ana Karneža se je slovenskemu občinstvu predstavila v oddaji Slovenija ima talent, zdaj pa se poteguje celo za vloge na Broadwayu in v Los Angelesu.

Ana Karneža, ki bo kmalu diplomirala na slavni newyorški akademiji uprizoritvenih umetnosti Julliard, je na začetku maja osvojila prestižno pevsko nagrado lenya fundacije Kurta Weilla. Med 286 kandidati iz 25 držav se je najprej uvrstila med 20 polfinalistov in nato v finalu osvojila prvo nagrado. »Ana Karneža je s prepričljivim nastopom, polnim vsebine in sloga, odnesla prvo nagrado. Od bleščečega vstopa do ganljivega zaključka je njena izjemna poosebitev v štirih izbranih skladbah od Offenbacha do skupine Abba poskrbela, da je polna dvorana potočila radostne solze,« so zapisali na spletni strani tekmovanja Lenya, ki ga prireja fundacija, poimenovana po slavnem nemško-ameriškem skladatelju Kurtu Weillu.

Ana Karneža leta 2013, ko je sodelovala v oddaji Slovenija ima talent. foto: Mediaspeed

Prva nagrada je vredna 25 tisoč ameriških dolarjev. Slovensko občinstvo se simpatične umetnice z redko boleznijo – spondilometafizarno hondrodisplazijo – spomni, ko je stara 16 let nastopala v oddaji Slovenija ima talent. Mladenka je pozneje dobila štipendijo za študij na izpostavi newyorške univerze v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih, po diplomi leta 2020 pa še štipendijo za študij na Julliardu, kjer je februarja z igro in petjem navdušila v treh vlogah diplomske predstave njenega letnika v igri Bertolda Brechta Kavkaški krog s kredo. Po diplomi na Julliardu bo Ana ostala v ZDA, kjer ima agenta, ki se že dogovarja za vloge na Broadwayu in tudi v Los Angelesu v filmih ali nadaljevankah.

Ana Karneža, vzhajajoča zvezda foto: Thomas Brunot

Ana Karneža

Ana Karneža foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Recept: Torta pina colada
Kulinarika
Recept: Torta pina colada
naslednji članek
Z družino pobirajo tudi tuje smeti
Svet slavnih
Z družino pobirajo tudi tuje smeti

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.