Francoska jagodna pita.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Kaj potrebujemo?
Za testo:
• 75 g masla
• 50 g sladkorja v prahu
• 40 g rumenjakov
• 125 g navadne moke
• 5 g pecilnega praška
Za kremo:
• 300 ml mleka
• 60 g sladkorja
• 1 vrečka limoninega pudinga v prahu
• 250 g masla
Za zaključek:
• 250 g jagod
• 1 limona
##IMAGE-1355351##
Postopek priprave po korakih:
1. Zmehčano maslo in sladkor stepite v peno. Nato postopoma dodajte rumenjake in na koncu še moko in pecilni prašek. Pustite počivati 15 minut. nato testo dajte v manjši tortni model. Pecite v predhodno ogreti pečici na 165 °C približno 20 minut. Pustite, da se ohladi.
2. V ponev vlijte mleko in vanj vmešajte sladkor in puding v prahu. Zavrite in kuhajte, dokler se ne zgosti. Mešajte, dokler se krema ne ohladi, nato dodajte zmehčano maslo.
3. S slaščičarsko vrečko nabrizgajte kremo po biskvitu in okrasite z nareza- nimi jagodami in limonino lupinico.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.