Kulinarika
 

Recept za slasten domači kečap

16. 6. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
617541452

domač kečap foto: profimedia

Bi želeli sami pripraviti kečap? Nič lažjega. Izvolite preprost recept ...

Za 500 ml potrebujete:

  • 650 g paradižnikov
  • 150 g rdeče čebule
  • 3 stroke česna
  • 5 pimentovih zrn
  • 1 cimetovo paličico
  • 2 zvezdasta janeža
  • 1 posušen čili
  • 100 ml rdečega vinskega kisa
  • 50 g trstnega sladkorja
  • 2 žlički jedilnega škroba

    foto: Profimedia

Priprava:

1. Paradižnike očistite. Olupite čebulo in česen. Vse skupaj dobro ukašite s paličnim mešalnikom.

2. Dodajte začimbe (razen kisa in sladkorja) in pustite, da vse skupaj v odprti posodi lahno vre približno 35 minut. Večkrat premešajte. Vse skupaj še enkrat pretlačite, dodajte kis in sladkor, zavrite in ob občasnem mešanju pustite vreti približno 10 minut. Nato dodajte vmešan škrob in vse skupaj še enkrat zavrite.

3. Kečap prelijte v sterilizirane kozarce in jih zaprite. Obstojen je do 6 mesecev.

prejšnji članek
Otroka naučite  prijaznosti
Zdravje
Otroka naučite prijaznosti
naslednji članek
Sanjska poroka Patricie Pangeršič
Svet slavnih
Sanjska poroka Patricie Pangeršič

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.