Kulinarika
 

Recept: Provansalski sendvič - pan bagnat

8. 9. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
provansalski-sendvič---pan-bagnat

Provansalski sendvič - pan bagnat foto: Revija Liza Maja

Mmmmm, bi tudi vi z užitkom ugriznili v ta slasten sendvič?

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 jajci
  • 4 mlade čebule
  • 2 paradižnika
  • 10 črnih oliv (brez koščic)
  • 1 pločevinka tunine v olju
  • 4 čabate
  • 1 strok česna
  • 6 inčunov
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sok 1 limone
  • sol,
  • sveže mleti poper
  • 1 vejica sveže bazilike

    Provansalski sendvič - pan bagnat foto: Revija Liza Maja

Postopek priprave:

1. Jajci skuhajte v trdo in ju ohladite v hladni vodi, nato ju olupite in zrežite na rezine. očistite mlado čebulo in jo tako kot olive in paradižnike zrežite na rezine. Tunino odcedite.

2. Čabate prerežite po dolgem in jih malce izdolbite. Česen strite, mu dodajte inčune ter vse skupaj zmečkajte z vilicami. Dodajte kis, limonov sok in olje. mešanico začinite s soljo in poprom.

3. Z njo premažite čabate. Nanje nato razporedite paradižnike, olive, čebulo, tunino, rezine jajc in lističe bazilike. Pokrijte z vrhnjimi deli čabate.

4. Sendviče tesno ovijte v folijo za živila, jih obtežite in jih pustite stati v hladilniku 15 minut. Nato jih prerežite na pol in postrezite.

prejšnji članek
Kaj storiti, ko se vname vratni živec?
Zdravje
Kaj storiti, ko se vname vratni živec?
naslednji članek
Tako skrbno dekle ima Urban Vidmar
Kultura
Tako skrbno dekle ima Urban Vidmar

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.