Okusimo Grčijo foto: Okusimo Grčijo
Kaj potrebujemo?
Sestavine:
Testo:
Nadev:
Priprava:
1. Za testo zmešamo moko in sol, dodamo olivno olje in žganje ter s prsti pregnetemo. Dodamo toliko vode, da dobimo malo bolj čvrsto testo, ki se ne lepi na prste. Pokrijemo ga z vlažno krpo in pustimo počivati 1 uro.
2. Za nadev špinačo in zelišča operemo in na drobno narežemo. Dobro posolimo in pregnetemo, da listi izločijo odvečno tekočino. Špinačo in zelišča zmešamo z narezano čebulo, nadrobljeno skuto ali feto in preostalimi sestavinami.
3. Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsakega položimo polno žlico nadeva in ga prepognemo, da nastane polmesec. Robove stisnemo s prsti ali vilicami, da žepke dobro zapremo.
4. Zelenjavne žepke lahko ocvremo v vročem olju ali jih položimo v naoljen pekač in pečemo pri 180 °C približno 45 minut.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.