bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Namig: Kako porabiti vsa ta jesenska jabolka?

7. 11. 2022; 08.22
Avtor: Oglasno sporočilo
Naslovna Jabolčna kremšnita v kozarčku
Narava nam je v letošnji jeseni postregla z zelo okusnimi jabolki. Porabite jih lahko tudi na zelo okusen način. Več pa v receptu, ki ga najdete v prispevku.

Gre za slaidco, ki je tako sočna in slastna kot tudi bogata in lahka. Snovalca recepta pa obljubljata, da je tudi zelo enostavna za pripravo. Najboljše pa je, da boste s tem receptom zelo na hitro porabili nekaj zaloge okusnih jabolk in jih tako postregli na zanimiv način.

Sladica je odlična za vsakodnevno razvajanje, piko na i dobremu kosilu in pa tudi kot odličen zaključek slavnostne večerje.

Nagradna igra: Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.

Kaj morate storiti? Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem zapišite Dr. Oetker puding uporabljen v receptu za jabolčno kremšnito.

Recept:

Jabolčna kremšnita v kozarčku

Za 8 kozarčkov

Sestavine:

1 kg jabolk

800 ml vode

2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja

110 g sladkorja

1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome

2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga

0,5 žličke cimeta

16 maslenih piškotov

Za povrh:

500 ml sladke smetane za stepanje

Postopek:

Kozarčki:

Jabolka olupi in na grobo naribaj.

Naribana jabolka stresi v lonec in prilij 800 ml vode.

Dodaj 110 g sladkorja, dve vrečki vanilijevega sladkorja, pol žličke cimeta in eno žličko vanilijeve arome.

Pisker pristavi nad ogenj, jabolka pa med pogostim mešanjem kuhaj, da se zmehčajo.

V skodelici z metlico zmešaj 1 dl vode in obe vrečki vanilijevega pudinga, da dobiš homogeno zmes.

Pudingovo zmes vlij v kuhana jabolka, ki jih nato med kuhanjem neprestano mešaš z metlico, da se puding zgosti.

V dno kozarca nalomi dva maslena piškota, nato pa ga do vrha napolni z vročo jabolčno pudingovo zmesjo.

Kozarec malce potresi, da zmes najde pot med piškote.

Postopek ponovi z vsemi kozarci, ki jih nato prestaviš za 1 uro v hladilnik, da se puding strdi.

Postrežba:

V posodo vlij hladno sladko smetano za stepanje in dodaj sladki prah po okusu.

Smetano premlati v stepeno smetano, ki mora biti dovolj čvrsta za brizganje.

Smetano natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgaj po vrhu kozarcev.

Po smetani narahlo potresi kakav za kolače.

Recept sta za Dr. Oetker pripravila midvakuhava.si.

prejšnji članek
Jesenska elegantna obutev
Moda&Lepota
Jesenska elegantna obutev
naslednji članek
Pisalni stoli za otroke SpinaliS kot pozitivna motivacija za učenje
Zdravje
Pisalni stoli za otroke SpinaliS kot pozitivna motivacija za učenje