Buhteljni foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
42 g svežega kvasa
100 g sladkorja
700 g moke
250 ml mleka
ščepec soli
2 jajci
100 g masla
300 g sliv
30 majhnih sladkornih kock
50 ml smetane
2 žlici medu
50 g mandljevih lističev
sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1. Zmešajte kvas, 1 žličko sladkorja, 2 žlici moke in ½ mlačnega mleka. Mešanica naj na toplem vzhaja 5-10 minut.
2. Preostalo moko in sladkor stresite v skledo. Dodajte sol, jajci, preostalo mlačno mleko in vzhajano mešanico. Vse skupaj dobro premešajte in dodajte 50 g stopljenega masla. Zgnetite mehko in voljno testo in ga pustite počivati 40 minut na toplem.
3. Oplaknite slive, odstranite koščice in na sredino vsake polovice slive položite kocko sladkorja. Z rokami zvaljajte zvitek testa in ga zrežite na 12 kosov. Vsakega sploščite in vanj zavijte slivo. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite s preostalim stopljenim maslom in pustite vzhajati še 30 minut.
4. Buhteljčke premažite s smetano, zmešano z medom, in jih potresite z mandljevimi lističi. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa jih pred serviranjem potresite s sladkorjem v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.