pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Okusni slivovi buhteljčki

5. 11. 2022; 02.00
Avtor: K.M.
Buhteljni

Buhteljni foto: Profimedia

Okusen recept, ki bo vedno navdušil!

Sestavine za 4 osebe:
42 g svežega kvasa
100 g sladkorja
700 g moke
250 ml mleka
ščepec soli
2 jajci
100 g masla
300 g sliv
30 majhnih sladkornih kock
50 ml smetane
2 žlici medu
50 g mandljevih lističev
sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1. Zmešajte kvas, 1 žličko sladkorja, 2 žlici moke in ½ mlačnega mleka. Mešanica naj na toplem vzhaja 5-10 minut.

2. Preostalo moko in sladkor stresite v skledo. Dodajte sol, jajci, preostalo mlačno mleko in vzhajano mešanico. Vse skupaj dobro premešajte in dodajte 50 g stopljenega masla. Zgnetite mehko in voljno testo in ga pustite počivati 40 minut na toplem.

3. Oplaknite slive, odstranite koščice in na sredino vsake polovice slive položite kocko sladkorja. Z rokami zvaljajte zvitek testa in ga zrežite na 12 kosov. Vsakega sploščite in vanj zavijte slivo. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite s preostalim stopljenim maslom in pustite vzhajati še 30 minut.

4. Buhteljčke premažite s smetano, zmešano z medom, in jih potresite z mandljevimi lističi. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa jih pred serviranjem potresite s sladkorjem v prahu.

prejšnji članek
Naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj
Zdravje
Naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj
naslednji članek
Vse o Andrei, kar je bilo doslej zavito v tančico skrivnosti
Resničnostni šovi
Vse o Andrei, kar je bilo doslej zavito v tančico skrivnosti