Sadje je letos odlično obrodilo, kar se pozna tudi v naših ozimnicah. Številni ste doma tudi letos pripravili okusne domače marmelade, kompote in druge jedi, ki lahko zdržijo dlje časa. Ana Žontar Kristanc pa je pripravila odlično idejo, kako recimo slivovo marmelado uporabiti na drugačen, a zelo okusen način. Preprost recept, v katerem lahko slivovo marmelado zamenjate tudi s kakšno drugo marmelado po svojem okusu, pa bo preverjeno vedno znova navdušil.
Nagradna igra:
Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.
Kaj morate storiti?
Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem naštejte vsaj en Dr. Oetker izdelek, brez katerega ne moremo pripraviti peciva s slivovo marmelado in snegom.
Čas priprave: 20-25 minut
Čas kuhanja: 35 minut
Količina: Za pekač velikosti približno 30x40cm.
Sestavine za biskvit:
150 gramov sladkorja
1 žlica Dr. Oetker vanilijeve arome ali vanilin sladkorja v prahu
50 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml rastlinskega olja
180 gramov moke
4 rumenjaki
vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
mali ščepec soli in cimeta
Sestavine za kremo:
1 kozarček slivove marmelade
6 beljakov
5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu
Postopek:
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
V manjši posodo dodamo moko, pecilni prašek, sol in cimet. V merilni lonček izmerimo mleko, jogurt in olje.
Pekač premažemo z maslom.
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.
V rumenjakovo zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine.
Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.
Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.
Beljake skupaj s ščepom soli stepamo do čvrstega. Nato jim dodamo sladkor in jih stepamo še nadaljnih 5 minut.
Biskvit premažemo z marmelado in pokrijemo s snegom.
Pekač položimo nazaj v segreto pečico dokler se vrh beljakov nežno rjavkasto ne obarva – nekje 5-8 minut.
Pecivo ohladimo.
Recept je za Dr. Oetker pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.