Kulinarika
 

Recept: Pecivo s slivovo marmelado in snegom

2. 11. 2022; 07.49
Avtor: Oglasno sporočilo
Naslovna fotografija PECIVO S SLIVOVO MARMELADO IN SNEGOM
Za vas imamo odlično idejo, kako porabiti zalogo okusne slivove marmelade.

Sadje je letos odlično obrodilo, kar se pozna tudi v naših ozimnicah. Številni ste doma tudi letos pripravili okusne domače marmelade, kompote in druge jedi, ki lahko zdržijo dlje časa. Ana Žontar Kristanc pa je pripravila odlično idejo, kako recimo slivovo marmelado uporabiti na drugačen, a zelo okusen način. Preprost recept, v katerem lahko slivovo marmelado zamenjate tudi s kakšno drugo marmelado po svojem okusu, pa bo preverjeno vedno znova navdušil.

Nagradna igra:

Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.

Kaj morate storiti?
Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem naštejte vsaj en Dr. Oetker izdelek, brez katerega ne moremo pripraviti peciva s slivovo marmelado in snegom.

Recept:

Pecivo s slivovo marmelado in snegom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: Za pekač velikosti približno 30x40cm.

Sestavine za biskvit:

150 gramov sladkorja

1 žlica Dr. Oetker vanilijeve arome ali vanilin sladkorja v prahu

50 ml jogurta

100 ml mleka

100 ml rastlinskega olja

180 gramov moke

4 rumenjaki

vrečka Dr. Oetker pecilnega praška

mali ščepec soli in cimeta

Sestavine za kremo:

1 kozarček slivove marmelade

6 beljakov

5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu

Postopek:

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

V manjši posodo dodamo moko, pecilni prašek, sol in cimet. V merilni lonček izmerimo mleko, jogurt in olje.

Pekač premažemo z maslom.

Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo z električnim mešalnikom dokler ne dobimo svetle penaste zmesi.

V rumenjakovo zmes izmenoma presejemo zmešane suhe sestavine in prilivamo tekoče sestavine.

Vse sestavine zmešamo in prelijemo v obložen pekač s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 25 minut. Biskvit je pečen, ko iz njega potegnemo čist zobotrebec.

Zadnjih 5 minut peke začnemo pripravljati beljakovo kremo.

Beljake skupaj s ščepom soli stepamo do čvrstega. Nato jim dodamo sladkor in jih stepamo še nadaljnih 5 minut.

Biskvit premažemo z marmelado in pokrijemo s snegom.

Pekač položimo nazaj v segreto pečico dokler se vrh beljakov nežno rjavkasto ne obarva – nekje 5-8 minut.

Pecivo ohladimo.

Recept je za Dr. Oetker pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.

prejšnji članek
Brane Kastelic ne skriva navdušenja, shujšal je 24 kilogramov!
Svet slavnih
Brane Kastelic ne skriva navdušenja, shujšal je 24 kilogramov!
naslednji članek
Grd padec zaznamoval Janovo pot v Exatlonu
Resničnostni šovi
Grd padec zaznamoval Janovo pot v Exatlonu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.