Kulinarika
 

Recept: Pijane hruške s čokolado

28. 10. 2022; 14.00
Avtor: njena.si
Hruške s čokolado

Hruške s čokolado foto: Andrej Križ

Ste za sadno-čokoladno sladico? Ob koncu tedna vam bo morda prijal posladek, ki ga bomo obogatili z vinsko kapljico ...

Kaj potrebujemo za pripravo sladice?

Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

hruške v rdečem vinu.jpg foto: Dreamstime

Postopek priprave po korakih

  1. Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo.
  2. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo.
  3. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.
  4. Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom.
  5. Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo.
  6. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo.
  7. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

prejšnji članek
Tudi Luka Basi se podaja v politiko
Svet slavnih
Tudi Luka Basi se podaja v politiko
naslednji članek
Javnosti neznano ozadje filmske ljubezni Marjetke in Raaya
Svet slavnih
Javnosti neznano ozadje filmske ljubezni Marjetke in Raaya

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.