Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Praznična peka: prihranite čas, a ne na račun okusa

5. 12. 2022; 09.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Praznična peka prihranite čas, a ne na račun okusa
V času decembrskih druženj in praznovanj nas velikokrat priganja ravno on – čas. Za vas imamo skrivnost, s katero ga boste kar nekaj pridobili.

Za številne so prazniki v resnici zelo naporni. Po eni strani je veliko dela z organizacijo druženj, obiski, praznovanji. Po drugi strani moramo najti vsa ta popolna darila, ki bodo istočano uporabna in navdušujoča. Največji stres pa se pri številnih pojavi v kuhinji. Ne vemo zakaj, ampak praznična kuhinja je še bolj stresna kot ponavadi. Se strinjate?

Pripravite se

Če gostite kakšno praznično druženje, ali če bo pri vas potekala božična večerja, je najbolj pomembno, da se dobro organizirate. Ni nujno, da vse skuhate sami. Razmislite o tem, kdo od povabljencev recimo naredi najboljšo francosko solato – zakaj ga ne bi zadolžili za njo. Po drugi strani morate organizirati tudi svoje gospodinjstvo. Kaj točno se bo znašlo na praznični mizi? Kakšen bo jedilnik? Katere sestavine potrebujete, saj si ne želite, da jih na praznični dan iščete po trgovinah. Super rešitev je tudi ta, da nekatere stvari, tiste, pri katerih je to možno, pripravite ali vsaj predpripravite vnaprej.

Olajšajte si delo

Skrivnost vsake dobre gospodinje ali praznične kuharice pa se skriva tudi v malih trikih. Eden izmed takih je zagotovo uporaba že pripravljenih okusnih in kakovostnih mešanic, ki končno jed obogatijo. Za vas smo izbrali odličen recept za enostavne kolačke s kremo, pri katerem smo uporabili mešanico za čokoladne mafine Dolcela in tiramisu kremo Dolcela. Obljubimo, da boste privarčevali kar nekaj časa, a z okusi in kreativnostjo nikakor ne boste razočarali svojih gostov.

Recept:

Enostavni kolački s kremo

Sestavine za 12 kolačkov:

Testo:

mešanica za čokoladne mafine Dolcela + maslo za mazanje

0,5 l smetane za stepanje

Krema: tiramisu krema Dolcela

Zaključek: okraski

Postopek:

1. Po navodilih pripravite mešanico za čokoladne mafine Dolcela.

2. Pekače za mafine namažite z maslom in jih približno do treh četrtin napolnite s pripravljenim testom za mafine Dolcela. Pecite jih v predhodno ogreti pečici pri 180 °C približno 25 minut. Pečene kolačke pustite v modelčkih, da se popolnoma ohladijo.

3. Po navodilih pripravite Tiramisu kremo Dolcela. Sredino ohlajenih kolačkov izdolbite in koščke položite v skledo. S Tiramisu kremo Dolcela napolnite vdolbinice kolačkov. Preostanek kreme razporedite po vrhu kolačkov. Okrasite še s stepeno smetano, okraski in postrezite.

Nagradna igra: 
Podarjamo: 1X bogat paket izdelkov Dolcela.
Vsi uživamo v peki slaščic, še bolj pa uživamo v okraševanju le-teh. Kako vi popestrite svoje najljubše kolačke? Odgovor nam zaupajte na njena@njena.si.

prejšnji članek
Je šel Raay s to potezo pri ženi predaleč?
Svet slavnih
Je šel Raay s to potezo pri ženi predaleč?
naslednji članek
Nika Zorjan zaradi njega v javnosti padla v jok
Svet slavnih
Nika Zorjan zaradi njega v javnosti padla v jok