Kulinarika
 

Preprost recept za praznične medenjake

11. 12. 2024; 13.00
Avtor: Mija Ren / revija Bodi zdrava
Medenjaki

Medenjaki.jpg foto: profimedia

Razmišljate, da bi najdražje razveselili s slastnimi medenjaki? Potem pa le zavihajmo rokave!

Sestavine za testo:

250 g gladke moke, 1 žlička začimb za medenjake, 50 g sladkorja v prahu, 2 žlici soli, 120 g masla, 4 žlice medu, 2 rumenjaka, 2 žlici ruma.

Sestavine za glazuro:

150 g sladkorja v prahu, 1 beljak, 1 žlička jabolčnega kisa.

Sestavine za okrasitev: zlata barva, na drobno naribane pistacije, okraski za pecivo.

##IMAGE-1428267##


Priprava:

Moko, začimbe za medenjake, sladkor in sol premešajte. Dodajte sesekljano maslo, med, rumenjake in rum ter zamesite v gladko, nelepljivo testo.

Približno 2 uri pustite počivati v hladilniku.

Nato testo razvaljajte na 3 mm debelo ploščo in izrežite oblike dreves, snežink in zvezdic. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 15 minut pecite pri 180 °C.

Po peki jih prestavite na kovinsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

Sladkor v prahu presejte skozi gosto sito, postopoma ga dodajajte beljaku in kisu ter zdržema mešajte približno 10 minut, saj mora biti glazura sijoča in gladka.

Medenjake za konec okrasite še z glazuro, pistacijami, okraski in zlato barvo.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.



prejšnji članek
Kaj je oksigenacija ali kisikova terapija?
Moda&Lepota
Kaj je oksigenacija ali kisikova terapija?
naslednji članek
Hernija diska v prsni hrbtenici
Resničnostni šovi
Hernija diska v prsni hrbtenici

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.