kocke foto: profimedia LIZA MAJA
Kosov: 18
Na kos le: 1133 kJ/271 kcal
Sestavine:
Za 1. plast:
100 g mandljev
4 žlice kokosovega olja
140 g datljev
3 žlice kakava
3 žlice medu
Za 2. plast:
70 g orehov
3 žlice medu
1 žlička vaniljevega ekstrakta
150 g datljev
5 žlic kokosovega olja
4 žlice tahinijeve paste
Za 3. plast:
100 g orehov
4 žlice kakava
4 žlice kokosovega olja
4 žlice datljevega sirupa
Za 4. plast:
400 g mletega kokosa
3 žlice kokosovega olja
5 žlic medu
50 g datljev
Za zaključek:
60 g orehov
Priprava:
1. Vsa jedrca in kokos ločeno namočite čez noč v hladni vodi. Kokosovo olje raztopite v vodni kopeli s toplo vodo. Za prvo plast v mešalnik dajte sesekljane mandlje, datlje brez koščic, kokosovo olje, kakav in med. Vse skupaj zmešajte do gladkega.
2. Pekač obložite s papirjem za peko. Pripravljeno zmes vtisnite na dno pekača in postavite v hladilnik za nekaj časa, da se strdi. Medtem pripravite naslednjo plast.
3. Za naslednjo plast nasujte orehe v kuhinjskega robota. Dodajte med, izvleček vanilje, datlje in kokosovo olje. Začinite s tahinijevo pasto in zmešajte. Nato maso enakomerno razporedite po prvi plasti in pekač vrnite v hladilnik.
4. Za tretjo, kakavovo plast zmešajte mlete orehe, kakav v prahu, kokosovo olje in datljev sirup. Razporedite po masi v pekaču.
5. Za zadnjo plast namočen kokos odcedite in iztisnite odvečno vodo. Zmešajte z medom, kokosovim oljem in odcejenimi datlji. Enakomerno razporedite po pekaču.
6. Sesekljajte orehe in z njimi okrasite površino. Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se strdi. Nato previdno odstranite iz pekača, odstranite papir za peko in narežite. Kocke lahko hranite do 14 dni v hladnem prostoru ali do enega meseca v zamrzovalniku.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.