902468_105-pred-oradami
Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne orade, ki popolnoma opustošijo školjčišča

1715359556-dsc04278-1715359333876
Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za nezadovoljne s SDS je nejasen, meglen." #video

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zdrave kocke s 4 plastmi

2. 2. 2024; 06.00
Avtor: Tina Lucu / revija Maja
profimedia-0377572631

kocke foto: profimedia LIZA MAJA

Tudi sladko je lahko zdravo! Izvolite recept, ki bo navdušil sladokusce ...

Kosov: 18


Na kos le: 1133 kJ/271 kcal

Sestavine:
Za 1. plast:
100 g mandljev
4 žlice kokosovega olja
140 g datljev
3 žlice kakava
3 žlice medu

Za 2. plast:
70 g orehov
3 žlice medu
1 žlička vaniljevega ekstrakta
150 g datljev
5 žlic kokosovega olja
4 žlice tahinijeve paste

Za 3. plast:
100 g orehov
4 žlice kakava
4 žlice kokosovega olja
4 žlice datljevega sirupa

Za 4. plast:
400 g mletega kokosa
3 žlice kokosovega olja
5 žlic medu
50 g datljev

Za zaključek:
60 g orehov

Priprava:

1. Vsa jedrca in kokos ločeno namočite čez noč v hladni vodi. Kokosovo olje raztopite v vodni kopeli s toplo vodo. Za prvo plast v mešalnik dajte sesekljane mandlje, datlje brez koščic, kokosovo olje, kakav in med. Vse skupaj zmešajte do gladkega.



2. Pekač obložite s papirjem za peko. Pripravljeno zmes vtisnite na dno pekača in postavite v hladilnik za nekaj časa, da se  strdi. Medtem pripravite naslednjo plast.

3. Za naslednjo plast nasujte orehe v kuhinjskega robota. Dodajte med, izvleček vanilje, datlje in kokosovo olje. Začinite s tahinijevo pasto in zmešajte. Nato maso enakomerno razporedite po prvi plasti in pekač vrnite v hladilnik.

4. Za tretjo, kakavovo plast zmešajte mlete orehe, kakav v prahu, kokosovo olje in datljev sirup. Razporedite po masi v pekaču.

5. Za zadnjo plast namočen kokos odcedite in iztisnite odvečno vodo. Zmešajte z medom, kokosovim oljem in odcejenimi datlji. Enakomerno razporedite po pekaču.

6. Sesekljajte orehe in z njimi okrasite površino. Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure, da se strdi. Nato previdno odstranite iz pekača, odstranite papir za peko in narežite. Kocke lahko hranite do 14 dni v hladnem prostoru ali do enega meseca v zamrzovalniku.

prejšnji članek
FOTO: Pokukajte v kamp serije Skrito v raju
Svet slavnih
FOTO: Pokukajte v kamp serije Skrito v raju
naslednji članek
Slovenski smučar končal kariero in priznal, da je imel težave z izgorelostjo
Svet slavnih
Slovenski smučar končal kariero in priznal, da je imel težave z izgorelostjo