Kulinarika
 

Popolno testo za pico, ki vedno uspe

22. 2. 2025; 07.00
Avtor: V.M.
pexels-katerina-holmes-5907831

Seveda, seveda, testo oblikujte po vaših željah! Če vam bolj ustreza klasična oblika pice, naj vas nič ne ustavi! foto: Pexels

Če še niste našli recepta, s katerim bi pripravili odlično testo za pico, potem si shranite to objavo. Verjamemo, da boste nad rezultatom navdušeni.

*Sestavine ustrezajo za klasičen plitek pekač, ki je običajno priložen pečici.

Kaj potrebujemo?

-400 g moke

-130 ml mleka

-130 ml vode

-polovico kocke svežega kvasa

-čajna žlička sladkorja

-4 ščepce soli

-2 čajni žlički olja

Popolno testo za pico foto: Pexels

Postopek priprave:

V visoko plastično posodo odmerite mlačno mleko in vodo. Dodajte sladkor, nadrobite kvas, dobro premešajte in počakajte, da iz sestavin naraste kvasni nastavek.

Opomba: Če bo mlečna voda prevroča, se lahko od kvasnega nastavka kar poslovite.

V posodo stresite presejano moko, dodajte sol, sledi naj kvasni nastavek in olje. Sedaj se lotite gnetenja. Kuhinjski robot vam lahko to opravilo naredi tako preprosto, da se vam bo smejalo od navdušenja. Brez pretiravanja, po tem receptu ga lahko pripravite skorajda z zaprtimi očmi.

Ko bo testo zgneteno, ga pomokajte, pokrijte in na toplem mestu prepustite počitku. Naj vzhaja najmanj pol ure, nato pa se lotite raztegovanja, ki bo zaradi voljne teksture pravi užitek.

Aha, še en hrustljav namig! Preden testo razprostrete po peki papirju, na slednjega potresite koruzni zdrob. Všeč vam bo, čeravno ne zveni obetavno.

Testo sedaj obložite po vaših željah in prepustite pečici, da bo čez nekaj minut dišalo po vsej kuhinji. Pečemo na 250 stopinj Celzija in sicer toliko časa, da vas razveseli pogled na zlato rumen rob obložene pice.

Shranite si ta recept, če pa imate v svoji zbrirki receptov še boljšega, pa vas vabimo, da ga delite z nami.

Pico lahko spečete v štirikotnem ali okroglem pekaču ... Kakorkoli, naj vam tekne! foto: Pexels

V visoko plastično posodo odmerite mlačno mleko in vodo. Dodajte sladkor, nadrobite kvas, dobro premešajte in počakajte, da iz sestavin naraste kvasni nastavek.

Opomba: Če bo mlečna voda prevroča, se lahko od kvasnega nastavka kar poslovite.

V posodo stresite presejano moko, dodajte sol, sledi naj kvasni nastavek in olje. Sedaj se lotite gnetenja. Kuhinjski robot vam lahko to opravilo naredi tako preprosto, da se vam bo smejalo od navdušenja. Brez pretiravanja, po tem receptu ga lahko pripravite skorajda z zaprtimi očmi.

Ko bo testo zgneteno, ga pomokajte, pokrijte in na toplem mestu prepustite počitku. Naj vzhaja najmanj pol ure, nato pa se lotite raztegovanja, ki bo zaradi voljne teksture pravi užitek.

Aha, še en hrustljav namig! Preden testo razprostrete po peki papirju, na slednjega potresite koruzni zdrob. Všeč vam bo, čeravno ne zveni obetavno.

Testo sedaj obložite po vaših željah in prepustite pečici, da bo čez nekaj minut dišalo po vsej kuhinji. Pečemo na 250 stopinj Celzija in sicer toliko časa, da vas razveseli pogled na zlato rumen rob obložene pice.

Shranite si ta recept, če pa imate v svoji zbrirki receptov še boljšega, pa vas vabimo, da ga delite z nami.

prejšnji članek
Vezo sta najprej skrivala, 10 let kasneje pa o njej končno spregovorila
Svet slavnih
Vezo sta najprej skrivala, 10 let kasneje pa o njej končno spregovorila
naslednji članek
Marinela je neprepoznavna in psihično na dnu
Resničnostni šovi
Marinela je neprepoznavna in psihično na dnu
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.