Kulinarika
 

Fantastičen recept: pečen sladki krompir malo drugače

21. 2. 2025; 09.13
Avtor: IKB/ revija Jana
recept na preizkusnji

Pečen sladki krompir s čičeriko foto: revija Jana

Vam je meso presedlo in si želite drugačnih jedi na krožniku? Pečen sladki krompir s čičeriko in tahinijevo polivko vam bo odprl nova obzorja. Izvolite ...

V uredništvu revije Jana so se iz radovednosti, predvsem pa v želji po manj mesa na jedilniku, pridružili spletnemu veganskemu izzivu. "Spoznali smo nekaj novih kulinaričnih sestavin in preizkusili nekaj receptov. Med tistimi, ki so nas prepričali, je tudi tale," so povedale ustvarjalke, ki imajo za vas fantastičen recept. Izvolite ...

Kaj potrebujemo?

  • 2 večja sladka krompirja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 pločevinka čičerike 
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 čž rdeče paprike v prahu
  • 1/4 čž česna v prahu
  • 2 žlici tahinija (sezamova pasta)
  • 1 čž limoninega soka
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Krompirja dobro operemo in prerežemo po dolžini na pol. Vse štiri polovice premažemo z oljčnim oljem in posolimo. Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici 30 minut pri 200 stopinjah.

      
  2. Čičeriko prav tako stresemo v manjši pladenj, obložen s peki papirjem, ji dodamo 2 žlici oljčnega olja, sojino omako, rdečo papriko, česen v prahu in poper. Vse skupaj premešamo in pečemo skupaj s krompirjem zadnjih 15 minut pri 200 stopinjah.

      
  3. Medtem pripravimo polivko iz tahinija, malo vode, limoninega soka in soli.

      
  4. Postrežemo tako, da po vseh štirih polovicah porazdelimo pečeno čičeriko in jo polijemo s tahinijevo polivko.

prejšnji članek
To je vzrok za pordelo obnohtno kožico
Moda&Lepota
To je vzrok za pordelo obnohtno kožico
naslednji članek
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?
Življenjski slog
Bi plačali 5000 € za 'odklenitev' bančnega računa?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.