Pečen sladki krompir s čičeriko foto: revija Jana
V uredništvu revije Jana so se iz radovednosti, predvsem pa v želji po manj mesa na jedilniku, pridružili spletnemu veganskemu izzivu. "Spoznali smo nekaj novih kulinaričnih sestavin in preizkusili nekaj receptov. Med tistimi, ki so nas prepričali, je tudi tale," so povedale ustvarjalke, ki imajo za vas fantastičen recept. Izvolite ...
Krompirja dobro operemo in prerežemo po dolžini na pol. Vse štiri polovice premažemo z oljčnim oljem in posolimo. Položimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, in pečemo v pečici 30 minut pri 200 stopinjah.
Čičeriko prav tako stresemo v manjši pladenj, obložen s peki papirjem, ji dodamo 2 žlici oljčnega olja, sojino omako, rdečo papriko, česen v prahu in poper. Vse skupaj premešamo in pečemo skupaj s krompirjem zadnjih 15 minut pri 200 stopinjah.
Medtem pripravimo polivko iz tahinija, malo vode, limoninega soka in soli.
Postrežemo tako, da po vseh štirih polovicah porazdelimo pečeno čičeriko in jo polijemo s tahinijevo polivko.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.