Ocvrti krhki flancati foto: Shutterstock
Sestavine za 25 kosov:
250 g navadne moke
1 žlica sladkorja v prahu
2 žlici ruma
50 g masla
ščepec soli
1 jajce
3 žlice mleka
200 ml rastlinskega olja
1 žlica sladkorja v prahu
Priprava:
1. Moko in sladkor premešajte, dodajte rum, maslo, sol, jajca in mleko ter zgnetite v gladko testo. Nato testo na mizi vsaj 5 minut udarjajte s pestjo, da začne pokati in se odstrani odvečni zrak. Testo zavijte v folijo za živila in ga pustite v hladilniku vsaj 60 minut.
2. Potem testo razvaljajte na tanke liste in izrežite pravokotnike, ki jih na sredini večkrat prerežite. V vročem olju jih ocvrite do zlato rjave barve, nato pa jih odcedite. Pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.