čokoladni krofi foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 20 krofov:
• 42 g kvasa
• 50 g sladkorja
• 250 ml mleka
• 500 g polostre moke
• 2 rumenjaka
• 2 žlici limoninega soka
• 1 žlička naribane limonine lupine
• sol
• 50 g masla
• olje za cvrenje
Za o kras:
• čokoladna glazura
• sladkorna dekoracija
• sesekljani lešniki
##IMAGE-1330168##
Postopek priprave:
Kvas zmešamo s sladkorjem, polovico mlačnega mleka, dvema žlicama moke in pustimo vzhajati. Preostalo moko presejemo v skledo ter dodamo vse sestavine in kvas.
2. Zamesimo mehko testo in pustimo vzhajati. Nato ga rahlo obdelamo, razvaljamo in pustimo počivati 10 minut. Nato izrežemo kroge. Na sredini izrežemo manjši krog.
3. V ponvi segrejemo olje in v njem počasi ocvremo krofe na obeh straneh. Damo jih na papirnati prtiček, da popije odvečno maščobo.
4. Na vroči vodni kopeli stopimo čokoladno glazuro in vanjo namočimo površino krofov. Preden se glazura strdi, potresemo z sladkornimi okraski in oreščki.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.