kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Preverjeni triki, s katerimi bodo lasje rasli hitreje

16. 2. 2022; 03.00
Avtor: Mojca Kopriva
LASJE

Rast las foto: Dreamstime

V sodobni družbi so lepi, dolgi in zdravi lasje sinonim zdravja, samozavesti in uspeha. Izpadanje las lahko povzroči čustven stres in pritisk, zlasti ženskam.

Vsepovsod se nam z reklam smejijo lepotice z močnimi, bujnimi in bleščečimi lasmi. Od nekdaj skozi lase izžarevamo moč in privlačnost. Za vas smo zato izbrskali nekaj preverjenih nasvetov za hitro rast in izboljšano zdravje las.

Ricinusovo olje je čarobno

Ni treba vlagati v mnogo izdelkov, da se pojavi učinek. Ricinusovo olje vsebuje ricinoleinsko kislino in maščobne kisline omega 6, zato pomaga povečati krvni obtok, ko ga vmasiramo v lasišče, kar izboljša rast las. Za boljše rezultate zmešajte žličko ricinusovega olja z žličko mandljevega olja in oljčnega olja. Temeljito ga nanesite na lasišče, masirajte 10–15 minut in ga po 20 minutah popolnoma sperite. Postopek naredite enkrat na teden, in vaši lasje bodo rasli hitreje.

Preverite, kaj daste na krožnik

Zelo pomembno je, da jeste hrano, bogato z beljakovinami. Priporočljivo je, da vsak dan užijete vsaj 50 gramov beljakovin. Ko začnete z dieto ali imate dieto, ki ji primanjkuje beljakovin, lasje običajno izpadajo ali postanejo tanki. Povečajte vnos leče, jajc in zelenjave, bogate z beljakovinami.

lasje , nega foto: profimedia, dreamstime

Čebulni sok

Čebulni sok so vam verjetno priporočili že mnogi, in če nasveta še niste preizkusili, morate to narediti še danes. Sulfati v čebuli pospešujejo rast las. Ne obremenjujte se z vonjem. Če malo draženja povzroči dolge lase, zakaj pa ne.

Očistite lasišče z jabolčnim kisom

Tako kot koža potrebuje redno čiščenje, da odstranite odmrlo kožo, morate podobno čistiti lase in vzdrževati ravnovesje pH. Kis je odličen za to, saj bo pospešil rast las. Lahko ga pijete, kar je dobro za kožo in lase, ali pa ga uporabite za umivanje las. To ne bo samo pospešilo rasti, ampak dodalo tudi sijaj. Vendar ne pretiravajte, sicer lahko začnejo lasje izpadati. Dvakrat na teden bo dovolj.

prejšnji članek
V Denis Avdić Showu obeležili mednarodni dan boja proti otroškemu raku
Svet slavnih
V Denis Avdić Showu obeležili mednarodni dan boja proti otroškemu raku
naslednji članek
Lahko le popolna lepotica postane model?
Moda&Lepota
Lahko le popolna lepotica postane model?