Moda&Lepota
 

Recept: Polnjeni krofi po Rettigu

27. 2. 2022; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
Polnjeni krofi po Rettigu

Polnjeni krofi po Rettigu.j foto: profimedia LIZA MAJA

Za vse, ki se želite posladkati z malce drugačnimi krofi ...

Sestavine: 

250 ml smetane

125 g masla

125 moke

7 jajc
Za kremo:

200 ml smetane

50 g vaniljevega sladkorja

##IMAGE-1330170##



Priprava:

1. Smetano zavremo do tretjine, nato dodamo maslo in moko. Oblikujemo gosto kašo, ki jo mešamo toliko časa, da se neha lepiti na ponev. Počakamo, da se malo ohladi, nato vmešamo rumenjake in sneg iz beljakov.


2. Na pekač s polnilno vrečko ali žlico naredimo majhne krofe. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 20 minut.


3. Smetano in sladkor stepemo v gosto kremo. Še tople krofe povaljamo v sladkor v prahu. Ko se ohladijo, jih prerežemo na pol in napolnimo s kremo.

4. Postrežemo s sladkanimi jagodami.

prejšnji članek
BQL: Aktivna tudi v "zaodrju"
Svet slavnih
BQL: Aktivna tudi v "zaodrju"
naslednji članek
Zakaj je July Jones zapustila Slovenijo?
Svet slavnih
Zakaj je July Jones zapustila Slovenijo?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.