Polnjeni krofi po Rettigu.j foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
250 ml smetane
125 g masla
125 moke
7 jajc
Za kremo:
200 ml smetane
50 g vaniljevega sladkorja
##IMAGE-1330170##
Priprava:
1. Smetano zavremo do tretjine, nato dodamo maslo in moko. Oblikujemo gosto kašo, ki jo mešamo toliko časa, da se neha lepiti na ponev. Počakamo, da se malo ohladi, nato vmešamo rumenjake in sneg iz beljakov.
2. Na pekač s polnilno vrečko ali žlico naredimo majhne krofe. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 20 minut.
3. Smetano in sladkor stepemo v gosto kremo. Še tople krofe povaljamo v sladkor v prahu. Ko se ohladijo, jih prerežemo na pol in napolnimo s kremo.
4. Postrežemo s sladkanimi jagodami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.