nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakaj je July Jones zapustila Slovenijo?

27. 2. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
EMA 2022

July Jones, David Amaro foto: Mediaspeed

Glasbenica July Jones je na letošnji EMI s svojim nastopom in pesmijo navdušila oboževalce Evrovizije, a ji na koncu ni uspelo zmagati. Pevka pa je razkrila, zakaj je domovino zelo zgodaj sploh zapustila.

"Rojena sem v Sloveniji, vendar sem v srednji šoli dobila štipendijo za študij zadnjega letnika v Združenih državah Amerike, kjer sem študiral džez. Potem sem opravila avdicijo na Berklee College of Music in dobila štipendijo za šolo džeza v Bostonu. Ko sem dopolnila 18 let, sem se odločila, da se preselim v London, saj sem želela raziskovati pop glasbo. Od tam pišem in nastopam. London je blizu Slovenije, tako da se res veliko vračam domov, a dovolj daleč, da imam boljše glasbene priložnosti," je razkrila za revijo TopSmrklja.

Zaradi kariere v tujini pa si je tudi nekoliko spremenila ime. "V tujini je težko z mojim izvirnim imenom Julija, ker so ga ljudje kar naprej izgovarjali Guliga. (smeh) Ker sem se rodila julija, sem mislila, da je July kul ime. To je nekakšna angleška priredba mojega imena in sem ga že čisto posvojila."

prejšnji članek
Recept: Polnjeni krofi po Rettigu
Moda&Lepota
Recept: Polnjeni krofi po Rettigu
naslednji članek
Klara Jazbec: Rada spremljam iskrene in pristne ljudi
Svet slavnih
Klara Jazbec: Rada spremljam iskrene in pristne ljudi