Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zvita feltna: Nismo le glasbeni prijatelji, ampak pravi prijatelji

26. 2. 2022; 05.00
Avtor: Novice Svet24
zvita-feltna

zvita feltna foto: PR

Blaž Gec, frontman ene najbolj priljubljenih zabavnih skupin pri nas, Zvita feltna, je zadovoljen, da so novo pesem Pridi nazaj izdali prav zdaj, ko so zabave in koncerti spet mogoči. Povedal nam je še, da nova pesem napoveduje album z vsemi dozdajšnjimi hiti in vsaj tri velike koncerte, saj skupina letos praznuje svojo 15-letnico.

Pravite, da nova pesem ni tipična za vas. Zakaj?

Pesem za nas res ni tipična, do zdaj smo imeli strogo žurerske pesmi, v latino in reaggeton ritmih, zdaj pa smo naredili nekaj bolj slovenskega. Besedilo je zelo ljubezensko, poskusili smo narediti nekaj novega in drugačnega. Pesem z naslovom Pridi nazaj je nastala že prej, v koronskem času, a smo čakali na pravi trenutek, da bi jo izdali. In boljšega trenutka, kot je zdaj, ko so se omejitve sprostile, res ne bi mogli izbrati. Že to soboto se začnejo zabave, pustovanja in mi se že veselimo, da bomo spet nastopali!

zvita feltna foto: osebni arhiv

Posneli ste tudi videospot, ki je prav tako drugačen od tistega, kar smo vajeni pri vas.

Videospot je povsem drugačen od tega, kar smo delali prej. Vedno smo imeli prestižne lokacije in avtomobile, vse je bilo luksuzno. Zdaj smo naredili nekaj nasprotnega, vse je zelo preprosto. Nismo imeli natančnega scenarija, predvsem smo se na snemanju imeli lepo in se zabavali. Zakotalili smo gumo in tekli za njo, v naslednjem kadru pa smo pred njo bežali.

V videospotu vidimo tudi igralko Vesno Ponorac, ki jo kot Rebeko gledamo v ta hip vroči televizijski seriji Gospod profesor, kjer ima vlogo zapeljivke. Kakšno vlogo ima v vašem videospotu?

Pravzaprav ima kar dve vlogi. Ena je prodajalka na tržnici, na koncu pa se pojavi kot direktorica. Vendar smo mi tisti, ki jo zapeljujemo. Posneli smo zabavno burlesko, ki nima prave zveze s pesmijo, a je zelo zabavna. Vesno pa je predlagal naš režiser Djomla KS, ki jo pozna.

zvita feltna foto: Promocijski material

zvita feltna foto: osebni arhiv

Zvita feltna obstaja že 15 let, boste obletnico praznovali?

Če smo točni, letos teče že 16. leto. A smo 15-letnico povlekli na letos, saj lansko leto ni bilo takih možnosti za koncerte, zato naj bo letos leto našega praznovanja. Pripravljamo spektakel z zanimivimi glasbenimi gosti v marcu v Cvetličarni, nekaj s slovenske glasbene scene in enega tujega.

Zdi se, da v skupini niste le glasbeni kolegi, ampak tudi pravi prijatelji.

Res je, to nam marsikdo reče, da se to vidi tudi na odru. Mi nismo le glasbeni prijatelji, ampak pravi prijatelji, ki se družijo. Smo zelo povezani, in to energijo je čutiti na odru. In verjetno je to največji razlog našega uspeha. Na oder lahko pridejo skupine, ki odlično igrajo, a ni prave energije. Ko pridemo mi na oder, se nekaj zgodi, kar kipi od energije.

prejšnji članek
Gordana Grandošek Whiddon valentinovega ne praznuje
Moda&Lepota
Gordana Grandošek Whiddon valentinovega ne praznuje
naslednji članek
10 ciljev, ki vam bo nenehno pomagalo rasti
Zdravje
10 ciljev, ki vam bo nenehno pomagalo rasti