Pica v obliki srčka foto: profimedia LIZA MAJA
Kaj potrebujemo?
400 g listnatega testa
2 jajci + 1 za namaz
250 g kisle smetane
sol
mleti črni poper
100 g slanine
200 g češnjevih paradižnikov
lističi bazilike
##IMAGE-1449781##
Postopek priprave
1. Testo razvaljajte v krog in izrežite veliko srce. Preostalo testo razvaljajte v dolge trakove, debele približno 2 cm. Robove testa premažite s stepenim jajcem in pritisnite trakove testa po obodu.
2. Kislo smetano zmešajte z enim jajcem, soljo in poprom. Mešanico razporedite po testu. Obložite s slanino in narezanim paradižnikom.
3. Na sredino razbijte jajce, potresite s poprom in prenesite na pekač. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 210 °C približno 20 minut. Pred serviranjem potresite z lističi bazilike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.