Kulinarika
 

Jabolčna torta brez pečenja

26. 1. 2024; 13.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
profimedia-0746838906

jabolčna torta brez pečenja foto: profimedia LIZA MAJA

Seveda se lahko torta naredi tudi brez peke. Zelo osvežilna in tudi lepa na pogled je naša jabolčna torta s testom iz piškotov in mandeljnov.

Sestavine:

Za biskvit:


120 g piškotov
30 g mletih mandljev
100 g zmehčanega masla

Za nadev:
150 ml smetane za stepanje
250 g mascarponeja
3 žlice medu
1 limona
6 listov želatine
250 ml jabolčnega soka

Za jabolčno plast:
2 večji jabolki
1 limona

Za zaključek:
100 ml smetane za stepanje
70 g sesekljanih praženih mandljev

##IMAGE-1465347##


Priprava:

1. Piškote zdrobite in dajte v skledo. Dodajte mandlje, maslo in dobro premešajte. Pekač za torte s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko in na dno potisnite zmes piškotov.
2. V skledi stepite smetano, da postane gosta, dodajte maskarpone, med in limonov sok ter stepite do gladkega. Tri liste želatine namočite v vodo in pustite, da nabreknejo. Rahlo jih stisnite in dajte v lonec s 50 ml jabolčnega soka. Segrevajte, dokler se želatina ne raztopi. Nato sok vmešajte v nadev in kremo razporedite po biskvitu. Pustite v hladilniku, da se strdi.
3. Jabolkam odstranite sredice in jih narežite na manjše kocke. Zmešajte jih z 2 žlicama limonovega soka in jih razporedite po torti.
4. Preostale liste želatine pustite, da v hladni vodi spet nabreknejo, in jih med postopnim segrevanjem raztopite v preostalem jabolčnem soku. Pripravljeno želatino prelijte čez jabolka in pustite, da se strdi v hladilniku.
4. Tik pred serviranjem stranice torte premažite s stepeno smetano (jabolčno plast ob strani prekrijte na primer s papirjem za peko) in obložite s sesekljanimi mandlji.

prejšnji članek
Sobne rastline, ki so primerne tudi za neizkušene vrtnarje
Življenjski slog
Sobne rastline, ki so primerne tudi za neizkušene vrtnarje
naslednji članek
Zdaj je uradno, Dobri zdravnik se poslavlja
Svet slavnih
Zdaj je uradno, Dobri zdravnik se poslavlja

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.