jabolčna torta brez pečenja foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
Za biskvit:
120 g piškotov
30 g mletih mandljev
100 g zmehčanega masla
Za nadev:
150 ml smetane za stepanje
250 g mascarponeja
3 žlice medu
1 limona
6 listov želatine
250 ml jabolčnega soka
Za jabolčno plast:
2 večji jabolki
1 limona
Za zaključek:
100 ml smetane za stepanje
70 g sesekljanih praženih mandljev
##IMAGE-1465347##
Priprava:
1. Piškote zdrobite in dajte v skledo. Dodajte mandlje, maslo in dobro premešajte. Pekač za torte s premerom 20 cm obložite s papirjem za peko in na dno potisnite zmes piškotov.
2. V skledi stepite smetano, da postane gosta, dodajte maskarpone, med in limonov sok ter stepite do gladkega. Tri liste želatine namočite v vodo in pustite, da nabreknejo. Rahlo jih stisnite in dajte v lonec s 50 ml jabolčnega soka. Segrevajte, dokler se želatina ne raztopi. Nato sok vmešajte v nadev in kremo razporedite po biskvitu. Pustite v hladilniku, da se strdi.
3. Jabolkam odstranite sredice in jih narežite na manjše kocke. Zmešajte jih z 2 žlicama limonovega soka in jih razporedite po torti.
4. Preostale liste želatine pustite, da v hladni vodi spet nabreknejo, in jih med postopnim segrevanjem raztopite v preostalem jabolčnem soku. Pripravljeno želatino prelijte čez jabolka in pustite, da se strdi v hladilniku.
4. Tik pred serviranjem stranice torte premažite s stepeno smetano (jabolčno plast ob strani prekrijte na primer s papirjem za peko) in obložite s sesekljanimi mandlji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.