natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

challe 1 Svet24.si

Challe Salle ujet z nekdanjo teniško igralko

Zapestnica ljubezni Petisvet.si

Rožnati kremen nam v življenje lahko prikliče ...

Jago, Peter Rančigaj Svet24.si

Ganljiv zapis slovenskega policista: Bil sem ...

Tanja Žagar Svet24.si

Foto: Tanja Žagar pokazala zavidanja vredno ...

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

Tri skrivnosti odličnega golaža
| K.M.

Tri skrivnosti odličnega golaža

golaž, Revija Maja

Zima že trka na vrata in to je čas, ko se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na žlico, s katerimi se dodobra pogrejemo. Ena izmed njih je golaž, razkrivamo pa vam tri trike, da vam bo ta jed čim bolje uspela.

Razmerje med čebulo in mesom
Pri golažu mora biti veliko čebule, pravilo babic, ki skuhajo najboljšega, je, da naj bo razmerje med mesom in čebulo 1 : 1. Če boste kuhali golaž iz enega kilograma mesa, naj bo toliko tudi na drobno sesekljane čebule.

Dodajte vino
Ravno to je eden izmed trikov, ki naredi pri golažu resnično spremembo. Če ga pripravljate iz kilograma mesa in čebule, dodajte približno deciliter rdečega vina, priporočamo modri pinot Vinske kleti Zlati grič.

Čas kuhanja
»Dlje kot se kuha, boljši bo,« so rekle babice. Meso mora biti pri golažu mehko, zato ga je potrebno kuhati dolgo časa. Pri nizki temperaturi naj vre vsaj štiri ure, lahko tudi dlje – če malo pozabite nanj, ne bo nič hudega.