Kulinarika
 

Jamie Oliver: kako preprosto pripraviti široke rezance

19. 1. 2024; 21.00
Avtor: K.M.
tagliatelle

Preprosti široki rezanci foto: Profimedia

Britanski kuhar je za svoje sledilce pripravil recept za široke rezance (tagliatelle) in moke in vode, ki jih lahko pripravite v nekaj minutah.

Jamie Oliver v času samoizolacije in karantene skrbi za svoje sledilce, saj jim želi omogočiti kar se da varno in udobno preživljanje časa doma. Tudi s preprostimi recepti, zaradi katerih se bodo ljudje manjkrat odpravili od doma proti trgovinam.

Tokrat vam predstavljamo preprost recept za široke rezance. Pomagate si lahko tudi s spodnjim videoposnetkom, ki je sicer v angleškem jeziku, a je v njem lepo predstavljen celoten postopek. 

"Moj enostaven recept za domače testenine, ki je odličen za nujne primere. Ne potrebujete strojčka za testenino, samo valjar," je o receptu povedal priljubljeni kuhar.

Sestavine:

120 g navadne moke

voda

Sestavine zadostujejo za dve porciji. 

Postopek:

1. Moko dajte v veliko posodo in počasi dolivajte vodo ter mešajte, dokler se moka ne spremeni v kroglo testa. Če ste dodali preveč vode in je lepljivo, dodajte nekaj moke.

2. Nekaj minut mesite, dokler zmes ne postane gladka in svetleča.

3. Pomokajte ravno površino in testo razvaljajte na približno 2 milimetra debeline.

4. Pomokajte in nato ohlapno zarolajte. Rolo z ostrim nožem razrežite na 0,5 centimetra debeline in uporabite roke, da ločite razrezane testenine. 

5. V osoljeni vreli vodi kuhajte 2 minite in nato postrezite s poljubno omako.

Recept lahko v angleškem jeziku najdete tudi tukaj >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
Schwarzenegger po incidentu na carini uro prodal na dobrodelni dražbi
Svet slavnih
Schwarzenegger po incidentu na carini uro prodal na dobrodelni dražbi
naslednji članek
Sharon Stone pokazala 90-letno mamo
Svet slavnih
Sharon Stone pokazala 90-letno mamo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.