Jagodna pita foto: Dreamstime
Sestavine za 14 kosov:
Za testo:
Priprava:
Moko, koščke masla, sladkor in rumenjak najprej zgnetite z metlicami za gnetenje, nato pa še z rokami, da dobite gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato na tanko razvaljajte na malce moke in z njim obložite model za pite (premera 24 cm). Oblikujte 2 cm visok rob. Nato pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180 stopinj). Dno večkrat prebodite z vilicami, ga obložite s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Pecite ga od 15 do 20 minut. Nato odstranite papir in stročnice ter testo pecite še približno 20 minut. Ko je pečeno, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Smetani dodajte sladkor in vaniljev sladkor ter jo porazdelite po pečenem dnu. Očistite jagode, jih prepolovite in jih, kot bi polagali strešnike, porazdelite po kremi. Pito postrezite še toplo.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.