Kulinarika
 

Recept za slastno jagodno pito

1. 6. 2023; 13.00
Avtor: L. M. / revija Bodi zdrava
jagodna-sladica

Jagodna pita foto: Dreamstime

Na tržnici diši po slastnih jagodah. Naužijte se jih svežih, za še večje razvajanje pa vas v nadaljevanju čaka slasten recept za jagodno pito.

Sestavine za 14 kosov:

Za testo:

  • 200 g moke
  • 140 g hladnega masla
  • 70 g sladkorja
  • 1 rumenjak 
  • 400 g posušenih stročnic
  • Za oblogo:
  • 250 g smetane
  • 60 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 500 g jagod

Jagodna pita foto: Dreamstime

Priprava: 

Moko, koščke masla, sladkor in rumenjak najprej zgnetite z metlicami za gnetenje, nato pa še z rokami, da dobite gladko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato na tanko razvaljajte na malce moke in z njim obložite model za pite (premera 24 cm). Oblikujte 2 cm visok rob. Nato pečico segrejte na 200 stopinj Celzija (ventilatorsko na 180 stopinj). Dno večkrat prebodite z vilicami, ga obložite s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Pecite ga od 15 do 20 minut. Nato odstranite papir in stročnice ter testo pecite še približno 20 minut. Ko je pečeno, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Smetani dodajte sladkor in vaniljev sladkor ter jo porazdelite po pečenem dnu. Očistite jagode, jih prepolovite in jih, kot bi polagali strešnike, porazdelite po kremi. Pito postrezite še toplo.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

prejšnji članek
Veselje za oboževalce serije Seks v mestu - vrača se Samantha
Svet slavnih
Veselje za oboževalce serije Seks v mestu - vrača se Samantha
naslednji članek
Tina Maze žaluje, umrl je njen tesen sodelavec
Svet slavnih
Tina Maze žaluje, umrl je njen tesen sodelavec
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.