Kulinarika
 

Krepka enolončnica z govedino in maslenko

11. 8. 2023; 13.00
Avtor: Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
k z govedino in maslenko

Enolončnica z govedino in maslenko foto: Revija Zarja

Krepke juhe s koščki mesa in veliko zelenjave nas preskrbijo z vsemi potrebnimi hranili.

Enolončnica z govedino in maslenko

Za 6 oseb

Priprava: 125 minut

Sestavine: 1 velika čebula, 3 stroki česna, 150 g stebelne zelene, 300 g šampinjonov, 100 g korenja, 1 kg buče maslenke, 200 g paradižnika, 5 žlic olivnega olja, 700 g govedine, 1 lovorov list, 4 vejice timijana, 4 vejice rožmarina, sol, poper, 2 žlici sesekljanega peteršilja.

Priprava: Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Očistimo zeleno in gobe ter oboje narežemo na koščke. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke. Buči odstranimo semena in olupek ter meso narežemo na koščke. Paradižnik umijemo in na drobno zrežemo. Pripravljeno zelenjavo, razen česna in paradižnika, pražimo 5 minut na dveh žlicah olivnega olja v loncu. Potem jo stresemo iz lonca in prihranimo. Meso narežemo na koščke in popražimo na preostalem olju. Zalijemo s poldrugim litrom vode, zavremo, dodamo sol, poper, česen, lovor in zelišča. Kuhljamo na zmernem ognju poldrugo uro. Potem dodamo v lonec še praženo zelenjavo in koščke paradižnika. Segrevamo do vrenja in v pokritem loncu kuhljamo še 5–10 minut. Nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 7, 12. 2. 2019.
prejšnji članek
Odštevanje do ponovnega zagona Skačimerja: Za najbolj poskočen navijaški narod
oglas
Moda&Lepota
Odštevanje do ponovnega zagona Skačimerja: Za najbolj poskočen navijaški narod
naslednji članek
Visoko noseči slovenski športnici odneslo del ceste
Svet slavnih
Visoko noseči slovenski športnici odneslo del ceste

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.