Enolončnica z govedino in maslenko foto: Revija Zarja
Enolončnica z govedino in maslenko
Za 6 oseb
Priprava: 125 minut
Sestavine: 1 velika čebula, 3 stroki česna, 150 g stebelne zelene, 300 g šampinjonov, 100 g korenja, 1 kg buče maslenke, 200 g paradižnika, 5 žlic olivnega olja, 700 g govedine, 1 lovorov list, 4 vejice timijana, 4 vejice rožmarina, sol, poper, 2 žlici sesekljanega peteršilja.
Priprava: Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Očistimo zeleno in gobe ter oboje narežemo na koščke. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke. Buči odstranimo semena in olupek ter meso narežemo na koščke. Paradižnik umijemo in na drobno zrežemo. Pripravljeno zelenjavo, razen česna in paradižnika, pražimo 5 minut na dveh žlicah olivnega olja v loncu. Potem jo stresemo iz lonca in prihranimo. Meso narežemo na koščke in popražimo na preostalem olju. Zalijemo s poldrugim litrom vode, zavremo, dodamo sol, poper, česen, lovor in zelišča. Kuhljamo na zmernem ognju poldrugo uro. Potem dodamo v lonec še praženo zelenjavo in koščke paradižnika. Segrevamo do vrenja in v pokritem loncu kuhljamo še 5–10 minut. Nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.