Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Solata z rostbifom in borovnicami

9. 9. 2023; 01.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
profimedia-0795741897

solata z borovnicami foto: profimedia LIZA MAJA

Za vse tiste, ki bi radi uživali v malce manj vsakdanji kombinaciji okusov ...

Sestavine:

Za solato:
250 g solate po okusu
2 žlici arašidov
1 pomaranča
1 rdeča čebula
2 žlici borovnic
2 žlici malin

Za preliv:
1/4 skodelice olivnega olja
1/2 skodelice borovnic
½ žlice medu
1/4 skodelice balzamičnega kisa
sol
mleti črni poper
2 vejici bazilike

Za zaključek:
12 rezin rostbifa
bazilika

Priprava:

1. Solato očistimo, operemo, pustimo, da se odcedi, in jo natrgamo v skledo. Arašide na suho prepražimo v ponvi do zlate barve.

2. Pomarančo narežemo na rezine, čebulo olupimo, narežemo na tanke kolobarje in dodamo solati, dodamo še pomarančo. Sadje operemo, pustimo, da se odcedi.

3. V skledi zmešamo olje, zmiksane borovnice, med, balzamični kis, sol, poper in sesekljano baziliko.

4. Solati dodamo sadje, prelijemo s prelivom, premešamo, razdelimo na krožnike, razporedimo rezine rostbifa, potresemo z arašidi, lističi bazilike in takoj postrežemo.

prejšnji članek
6 vaj za manj gub
Moda&Lepota
6 vaj za manj gub
naslednji članek
Kolesarjenje v Essnu
Življenjski slog
Kolesarjenje v Essnu