Pistacijev sladoled foto: Revija Zarja
Poleg priljubljenih vaniljevega, čokoladnega ali sadnega sladoleda lahko pripravimo tudi kaj bolj nenavadnega, kot je na primer pistacijev sladoled z dodatkom timijanovega medu. Zagotovo vas ne bo razočaral.
Za 4 osebe
Priprava: 20 minut + čas za hlajenje
Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.
In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.
Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.