Kulinarika
 

Božanski pistacijev sladoled s timijanovim medom

17. 7. 2024; 13.00
Avtor: M.O.Ž., Zarja
sladkih 5

Pistacijev sladoled foto: Revija Zarja

Ni boljšega, kot je doma pripravljen sladoled. Če ga zamešamo sami, gotovo ne vsebuje umetnih barvil in dodatkov za obstojnost, pri izbiri sestavin pa se lahko ravnamo po lastnem okusu.

Poleg priljubljenih vaniljevega, čokoladnega ali sadnega sladoleda lahko pripravimo tudi kaj bolj nenavadnega, kot je na primer pistacijev sladoled z dodatkom timijanovega medu. Zagotovo vas ne bo razočaral.

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut + čas za hlajenje  

Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.

In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.

Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.

prejšnji članek
V Soveniji rekordno število kibernetskih napadov
Svet slavnih
V Soveniji rekordno število kibernetskih napadov
naslednji članek
Mirjam Poterbin: Spomin nate živi dalje
Svet slavnih
Mirjam Poterbin: Spomin nate živi dalje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.