Pregrešni keto rjavčki foto: Profimedia
Recept za slastne keto rjavčke
Sestavine za 12 kosov:
200 g čokolade z vsaj 85 % kakava
150 g eritritola v prahu
130 g masla
60 g mandljevega mleka
40 g kakava v prahu
3 jajca
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C. Nad vodno kopeljo v skledi razpustite čokolado in maslo. Mešajte, da se spojita. Skleda se ne sme dotikati vrele vode. Eritritol v prahu stresite na sito in ga presejte v stopljeno čokoladno-masleno mešanico. Postavite za 10 minut na stran. V drugi skledi zmešajte mandljevo moko in kakav. V nekoliko ohlajeno čokolado z metlico vmešajte jajca, nato primešajte še mandlje s kakavom. Ne mešajte predolgo, a pazite, da v masi ne ostanejo grudice. Maso vlijte v plitek pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 20 minut. Po kakih 16 minutah preverite, ali niso zažgani, saj se pečice med seboj razlikujejo. V pecivo potisnite zobotrebec; če na njem ni ostankov testa, je rjavček pečen. Ohlajeno pecivo razrežite na poljubne koščke in postrezite z jagodami ali nesladkano stepeno smetano.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.