Kulinarika
 

Recept: Bučna marmelada

2. 11. 2024; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
bučna marmelada

bučna marmelada.jpg foto: Dreamstime

Ste že kdaj pripravljali in vsaj poskusili marmelado iz maslene buče? Kakšna se vam zdi? Če vas mika, imamo za vas krasen recept ...

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 10 kozarcev s prostornino 250 ml:   

  • 1200 g prečiščene buče (hokaido ali maslena buča)   
  • ščepec soli   
  • 400 g sladkorja   
  • sok 1 limone   
  • sok 1 manjše pomaranče   
  • približno 5 večjih kosov celega cimeta 

    Bučna marmelada.jpg foto: profimedia

Postopek priprave:

  1. Bučo operemo in izdolbemo semena, če imamo masleno bučo, jo najprej olupimo. Bučo narežemo na majhne koščke in jih damo v lonec.

2. Prelijemo s približno litrom vode, dodamo ščepec soli, cel cimet in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo cimet in vse gladko premešamo.

3. Dodamo sladkor, limonin in pomarančni sok ter kuhamo še nekaj minut.

4. Vročo  bučno  marmelado  damo  v  čiste  kozarce,  jih  zapremo  in  obrnemo na glavo. Pustimo, da se ohladijo. Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru.

prejšnji članek
To so zgodnji znaki demence
Zdravje
To so zgodnji znaki demence
naslednji članek
Voditelj Nejc Šmit po porodu še bolj spoštuje svojo drago
Resničnostni šovi
Voditelj Nejc Šmit po porodu še bolj spoštuje svojo drago

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.