Pica zvezda foto: Midva kuhava
Kaj potrebujemo?
Sestavine
520 g moke
2 jajci
2 dcl mleka
50 g stopljenega masla
1 vrečka suhega kvasa
2 žlici sladkorja
1,5 žličke soli
Za zagorelo polt zvezde:
1 jajce
2 žlici mleka
Nadev:
3 žlice paradižnikove omake za pico
4 rezine kuhanega pršuta
150 g naribanega sira (npr. mocarele)
Priprava
1. Najprej pripravimo testo. V posodo stresemo 520 g moke, vrečko suhega kvasa, 2 žlici sladkorja in 1,5 žličke soli. Vse skupaj dobro premešamo, nato v sredino izkopljemo jamico. V jamico ubijemo obe jajci ter dodamo 2 dcl mleka in 50 g stopljenega masla. Sestavine premešamo, nato pa pregnetemo v testo.
2. Posodo tesno pokrijemo in pustimo na toplem, da testo vzhaja 1 uro oziroma da se po prostornini podvoji.
3. Pečico segrejemo na 180 °C.
4. Testo razpolovimo, vsako polovico pa raztegnemo in razvaljamo v krog.
5. Prvi krog premažemo s tremi žlicami omake za pico, po njej pa razporedimo kuhan pršut in nariban sir. Na vrh poveznemo drugi krog iz testa.
6. Na sredino kroga postavimo na glavo obrnjen kozarec. S konico noža potegnemo ravne reze od kozarca do roba kroga – prerezati moramo oba kroga testa.
7. Najprej krog razdelimo na četrtine, potem vsako četrtino razpolovimo, da dobimo krog, razdeljen na osmine.
8. Po dva kraka skupaj zavihamo drugega proti drugemu (vsak krak zavrtimo okoli njegove osi).
9. Zvezdo premažemo z mešanico razžvrkljanega jajca in dveh žlic mleka. Tako premazano pustimo 15 minut, da vzhaja.
10. Pečemo jo 20–30 minut pri 180 °C.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.