Kulinarika
 

Je kdo za ajdove palačinke z jajci?

31. 1. 2024; 14.00
Avtor: S. M.
Ajdove palačinke z jajci

Ajdove palačinke z jajci foto: Shutterstock

Podeželjske palačinke vam bodo pričarale nepozaben zajtrk ...

Sestavine

  • 100 g ajdove moke
  • 50 g bele pšenične ostre moke
  • Od 300 do 400 ml vode (odvisno od mok)
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • žlica olja

Nadev:

  • jajca
  • koščki dimljenega lososa
  • orehova jedrca
  • svež peteršilj ali druga zelišča


Priprava

1.     Iz sestavin naredimo testo za palačinke, ki naj, če je to mogoče, stoji kako uro, da se moka napije tekočine. Po potrebi nato primešamo še nekaj žlic vode.   

  

2.     V vroči teflonski ponvi spečemo palačinke in jih zlagamo na krožnik. Nato na maslu ocvremo še toliko jajc na oko, kolikor smo napekli palačink.   

  

3.     Na vsako palačinko položimo ocvrto jajce, robove palačink pa zavihamo navznoter, da dobimo kvadratno obliko, nato jih zložimo na pladenj, ki ga za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se jed ne ohladi.   

  

4.     Palačinke, preden jih postrežemo, obložimo še z drugimi dodatki, kot so koščki slanine, dimljenega lososa ali sira, vse pa okrasimo z orehi in zelišči.   

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

prejšnji članek
Popravnega izpita iz zapenjanja varnostnega pasu v primeru trka ni
Življenjski slog
Popravnega izpita iz zapenjanja varnostnega pasu v primeru trka ni
naslednji članek
Kako prepoznati garje?
Zdravje
Kako prepoznati garje?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.