Kulinarika
 

Tradicionalna šunka v testu

27. 3. 2024; 16.00
Avtor: K.M.
Šunka v testu

Šunka v testu foto: Shutterstock

Največkrat prepričajo ravno njeni okusi. Si jo vi privoščite za veliko noč?

Tradicionalna šunka v testu



Sestavine:

1 kg prekajene šunke

600 g bele moke

20 g kvasa

1/2 žličke soli

ščepec sladkorja

3 dl mlačne vode

gorčica, kumina, česen

jajce

Priprava:

1. Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.

1. Ko je kvasec pripravljen, iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!

2. Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.

3. Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.

prejšnji članek
Ljudje, ki vam brez slabe vesti povzročajo krivico
Zdravje
Ljudje, ki vam brez slabe vesti povzročajo krivico
naslednji članek
Kdo vse si je v živo ogledal Ronalda
Svet slavnih
Kdo vse si je v živo ogledal Ronalda

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.