Šunka v testu foto: Shutterstock
Tradicionalna šunka v testu
Sestavine:
1 kg prekajene šunke
600 g bele moke
20 g kvasa
1/2 žličke soli
ščepec sladkorja
3 dl mlačne vode
gorčica, kumina, česen
jajce
Priprava:
1. Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.
1. Ko je kvasec pripravljen, iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!
2. Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.
3. Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.