Kulinarika
 

Nazaj v sladka 80. leta: Retro rezine

27. 6. 2024; 13.00
Avtor: Tina Lucu/ revija Liza Maja
profimedia-0867695225

retro foto: profi

Če ste kakšno leto ali dvajset starejši od 30 ali 10 let, potem se zagotovo spomnite še klasičnih sladic, ki so jih ponujale stare slovenske slaščičarne. Lahko vam lahko povemo, da se retro vrača tudi v slaščičarstvo.

Retro rezine

Porcij: 12

Sestavine:

Za torto:

  • 5 jajc
  • ščepec soli
  • 80 g sladkorja
  • 150 g navadne moke
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 30 ml sončničnega olja


Za karamelno kremo:

  • 90 g masla
  • 150 g karamelnega kondenziranega mleka

Za kokosovo kremo:

Priprava:

1. Jajca zmešajte s soljo in sladkorjem, nato pa jih penasto stepite. Presejte moko in jo zmešajte s škrobom. V jajčno peno postopoma vmešajte olje in z gumijasto lopatico ročno vmešajte mešanico moke.

2. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 25 minut pecite pri 170 °C.

3. Zmehčano maslo penasto stepite, dodajte kondenzirano mleko in stepajte, da nastane kremasta masa. Marcipan naribajte, segrejte in dodajte maslu in kokosu ter kremasto stepite.

4. Biskvit razrežite na 3 dele, na vsak del nanesite obe masi in vse tri dele zložite drugega na drugega. Strani in površino torte premažite z obema kremama in pustite v hladilniku, da se strdi. Marcipan razvaljajte in obložite celotno površino. Razrežite na porcije in okrasite s preostalo kokosovo kremo in koktajlnimi češnjami.


prejšnji članek
Osnovna pomoč za boj proti aknam na hrtu
Moda&Lepota
Osnovna pomoč za boj proti aknam na hrtu
naslednji članek
Nogometna evforija v Nemčiji: Ljudje najemajo celo posojila
Svet slavnih
Nogometna evforija v Nemčiji: Ljudje najemajo celo posojila

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.