Kulinarika
 

Tako bo vaš krompir vedno popolno pečen!

27. 8. 2024; 16.00
Avtor: M.K.
shutterstock_1227656698

Slasten krompir v pečici. foto: Shutterstock

Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj so rezultat popolni pečeni krompirčki.

Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, ali je krompir popolnoma kuhan, da se vilice z lahkoto prebijejo do sredine. Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, cedilo nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine. Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.

prejšnji članek
Legendarni rocker Bora Đorđević (Ribja čorba) še vedno v kritičnem stanju
Svet slavnih
Legendarni rocker Bora Đorđević (Ribja čorba) še vedno v kritičnem stanju
naslednji članek
Preprost trik, s katerim bo pribor iz pomivalnega stroja vsakič svetleč
Življenjski slog
Preprost trik, s katerim bo pribor iz pomivalnega stroja vsakič svetleč

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.