Kulinarika
oglas
 

Recept: Hladna zelenjavna juha

26. 8. 2024; 14.00
Avtor: Revija Maja
ledena-zelenjavna-juha-jpg

Ledena zelenjavna juha foto: Revija Maja

Za pripravo boste potrebovali 30 minut ...

Stavine za 4 osebe:

• 2 kosa dva dni starega kruha brez skorje

• 4 veliki zreli paradižniki

• 1/2 rdeče in 1/2 zelene paprike

• 1 majhna bela ali rdeča čebula

• 1 kumara

• 1 strok česna

• 1 rebro stebelne zelene

• 6 dl paradižnikovega soka

• 1 do 2 žlici vinskega kisa

• 2 žlici olivnega olja

• sol in sveže mlet poper

• 1 žlica sesekljanega peteršilja

Paradižnik foto: Pexels

Priprava:

1. Kruh narežemo na kocke, pokapljamo s kisom in prelijemo z 2 dl vode. Paradižnike olupimo, jim odstranimo semena, polovico na grobo narežemo in drugo polovico zrežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Polovico paprike zrežemo na kockice. Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo semena. Dve tretjini kumare narežemo na kose, preostalo tretjino na kockice. Zeleno na drobno zrežemo. Vso na kockice narezano zelenjavo damo v skledo.

2. Namočen kruh, čebulo, česen, kose paradižnika, kose paprike, kose kumare, polovico zelene, paradižnikov sok in olje zmiksamo, da dobimo gladko zmes. Po okusu jo začinimo s soljo in poprom, zlijemo v skledo s kockicami zelenjave, dodamo sesekljan peteršilj, premešamo, pokrijemo in damo za najmanj 2 uri v hladilnik. Ohlajeno juho lahko razredčimo z ledenimi kockami, da bo bolj nasitna, pa zraven ponudimo česnov kruh.

prejšnji članek
Ni se potrebno vedno strinjati
Zdravje
Ni se potrebno vedno strinjati
naslednji članek
Tedenski horoskop: v življenju ne iščite bližnjic
Horoskop
Tedenski horoskop: v življenju ne iščite bližnjic

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.