Ledena zelenjavna juha foto: Revija Maja
Stavine za 4 osebe:
• 2 kosa dva dni starega kruha brez skorje
• 4 veliki zreli paradižniki
• 1/2 rdeče in 1/2 zelene paprike
• 1 majhna bela ali rdeča čebula
• 1 kumara
• 1 strok česna
• 1 rebro stebelne zelene
• 6 dl paradižnikovega soka
• 1 do 2 žlici vinskega kisa
• 2 žlici olivnega olja
• sol in sveže mlet poper
• 1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. Kruh narežemo na kocke, pokapljamo s kisom in prelijemo z 2 dl vode. Paradižnike olupimo, jim odstranimo semena, polovico na grobo narežemo in drugo polovico zrežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Polovico paprike zrežemo na kockice. Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko izdolbemo semena. Dve tretjini kumare narežemo na kose, preostalo tretjino na kockice. Zeleno na drobno zrežemo. Vso na kockice narezano zelenjavo damo v skledo.
2. Namočen kruh, čebulo, česen, kose paradižnika, kose paprike, kose kumare, polovico zelene, paradižnikov sok in olje zmiksamo, da dobimo gladko zmes. Po okusu jo začinimo s soljo in poprom, zlijemo v skledo s kockicami zelenjave, dodamo sesekljan peteršilj, premešamo, pokrijemo in damo za najmanj 2 uri v hladilnik. Ohlajeno juho lahko razredčimo z ledenimi kockami, da bo bolj nasitna, pa zraven ponudimo česnov kruh.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.