Bučna juha je odlična ideja za popestritev jeseskih gostij. foto: Pexels
Odlična ideja! Ta oranžno rdeča buča namreč poka od zdravju koristnih snovi, zato le sledite našemu receptu in si pripravite kremno juho, ob kateri si boste obliznili vse prste. In ker ne vsebuje veliko kalorij, si boste povsem brez slabe vesti privoščili še kakšen krožnik več.
Gremo v akcijo? Pa dajmo.
Poleg buče potrebujemo:
-eno čebulo,
-dva stroka česna,
-sol,
-poper,
-olje,
-malce peteršilja,
-sladko smetano. Slednjo dodajajte po okusu.
Priprava je povsem preprosta
Iz hokaido buče izdolbite meso in ga narežite na kocke.
Na segretem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen, a ne pražimo predolgo.
V posodo s čebulo in česnom stresemo kose hokaido buče, posolimo in popopramo in premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
Bučkam dodamo peteršilj in jih prelijemo z vodo, a le toliko, da so sestavine pokrite. Sedaj pustite, da vaša bodoča juha nežno brbota od 10 do 15 minut.
Po pretečenem času je napočil trenutek, ko boste v roke vzeli palični mešalnik. Sestavine kar v posodi zmiksajte do gladkega, nato pa juhi dodajte kislo smetano in juho fino premešajte ob srednje nizki temperaturi. Juho še na kratko pokuhajte in 'uala', vaša jed je pripravljena!
Pa dober tek!
Bučni juhi lahko za aromo dodate sveži peteršilj. foto: Pixabay
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.