piščanec v omaki z lisičkai foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine za 4 osebe:
Postopek priprave
1 Oplaknite meso in ga obrišite. Začinite ga s soljo in poprom ter nato z obeh strani popecite na olju. Meso vzemite iz kozice in ga dajte v pekač.
2 Čebulo in česen olupite ter ju sesekljajte. Očistite lisičke in večje zrežite na majhne koščke. Čebulo lahno popražite na olju in nato dodajte mleto papriko, česen in lisičke. Vse skupaj pražite približno 5 minut.
3 Gobovi mešanici primešajte smetano, omako začinite s soljo in poprom ter timijanom in jo pustite lahno vreti nekaj minut. Prilijte jo k mesu v pekaču in ga pecite 20 minut v pečici, segreti na 180 stopinj.
4 Meso vzemite iz pečice. Moko zmešajte z majhno količino vode in z njo zgostite omako z lisičkami. Malce jo pokuhajte ter začinite z limonovim sokom. Meso postrezite s testeninami, omako in timijanom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.