Mafini s strašnimi duhci foto: Profimedia
Maso za duhce ni težko pripraviti. Potrebovali boste zgolj sladkor in jajčne beljake, ki jih previdno stepete v srednje čvrsto teksturo. Podrobna navodila, kako se lotiti beljakov, najdete v receptu Strašne kosti iz belakov.
Ko boste pripravili sneg, slednjega s pomočjo brizgalke nabrizgajte na peki papir v obliki kapic ali večjih kapljic. Pecite eno uro na 110 stopinj Celzija. Ko bodo duhci ohlajeni, jim narišite čokoladne oči s stopljeno čokolado. Slednja vam bo služila tudi kasneje, za pričvrstitev duhcev na mafine.
Preprost recept za čokoladne mafine
• 3 jedilne žlice masla
• 70 g jedilne čokolade
• 200 g moke
• 100 g sladkorja
• zavitek vanilijevega sladkorja
• 3 jedilne žlice kakava v prahu
• 2 kavni žlički pecilnega praška
• polovico kavne žličke sode bikarbone
• ščepec soli
• 2 jajci
• 150 mililitrov mleka
V kozici na nizki temperaturi segrejte maslo. Medtem na drobno nasekljajte jedilno čokolado. Posebej dajte v skledo moko, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek, kakav, ščepec soli in sodo bikarbono ter vse skupaj premešajte z žlico. V skledi za stepanje zmešajte jajca, mleko in maslo. Sedaj dodajte jajčno maso k suhi mešanici in z metlico za stepanje nežno premešajte sestavine. Na koncu masi dodajte še sesekljano čokolado. Z maso napolnite vdolbinice v pekaču, ki ste jih poprej namastili ali pa vanje namestili papirnate modelčke. Mafine pecite 25 minut na 180 °C.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.