ženska misli Dobra karma

Covid-19 in popoln vodič po vitaminu D

nina puslar 2 Svet24.si

Nina je bila vedno bolj skromne narave

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

covid-19 cepivo Svet24.si

Prioritetna lista cepljenja: najprej bi cepili v ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

1.950.276.723,79 evra

plan-b Odkrito.si

Knjiga leta na knjižnem sejmu je Plan B

praznične-lučke, okrasitev, lučke Odkrito.si

Poglejte, kako je letos okrašena Ljubljana!

Nasveti za pravilno čiščenje kuhinjske pipe
| Revija Liza Maja

Nasveti za pravilno čiščenje kuhinjske pipe

Pipa, ARHIV

Za dolgo življenjsko dobo pipe je potrebno tudi pravilno čiščenje, kajti materiali, kot sta jeklo in krom, reagirajo občutljivo na čistilna sredstva.

Prav tako velja, da se površina pipe ne sme drgniti pregrobo, saj lahko nastanejo vidne praske, barvane armature pa potrebujejo posebno nego.

➽ Čistilne gobice in krpe iz mikrovlaken lahko poškodujejo površino. Najbolje je, da pipo očistite z bombažno krpo in čistilom, nato pa površino sperete s čisto vodo.

➽ Ne uporabljajte kislin, natrijevega hipoklorita ali čistil, ki vsebujejo fosfor. Za tega so še posebno občutljive kuhinjske armature iz kroma. Če je kromirana plast preveč načeta, se lahko spodaj pojavijo korozijske poškodbe.

➽ Čistila nikoli ne pršite neposredno na kuhinjsko pipo, ampak raje na krpo. Meglica čistila lahko prodre v majhne utore in tam poškoduje material.

➽ Kuhinjsko pipo redno čistite, da ne poapni. Že nastali vodni kamen boste najlažje odstranili s primernim čistilom. A bodite previdni: če čistilo vsebuje preveč kisline, lahko razžre površinski sloj pipe.