Kulinarika
 

Nasveti za pravilno čiščenje kuhinjske pipe

23. 10. 2024; 18.00
Avtor: Revija Liza Maja
čiščenje pipe

Pipa foto: ARHIV

Za dolgo življenjsko dobo pipe je potrebno tudi pravilno čiščenje, kajti materiali, kot sta jeklo in krom, reagirajo občutljivo na čistilna sredstva.

Prav tako velja, da se površina pipe ne sme drgniti pregrobo, saj lahko nastanejo vidne praske, barvane armature pa potrebujejo posebno nego.

➽ Čistilne gobice in krpe iz mikrovlaken lahko poškodujejo površino. Najbolje je, da pipo očistite z bombažno krpo in čistilom, nato pa površino sperete s čisto vodo.

➽ Ne uporabljajte kislin, natrijevega hipoklorita ali čistil, ki vsebujejo fosfor. Za tega so še posebno občutljive kuhinjske armature iz kroma. Če je kromirana plast preveč načeta, se lahko spodaj pojavijo korozijske poškodbe.

➽ Čistila nikoli ne pršite neposredno na kuhinjsko pipo, ampak raje na krpo. Meglica čistila lahko prodre v majhne utore in tam poškoduje material.

➽ Kuhinjsko pipo redno čistite, da ne poapni. Že nastali vodni kamen boste najlažje odstranili s primernim čistilom. A bodite previdni: če čistilo vsebuje preveč kisline, lahko razžre površinski sloj pipe.

prejšnji članek
Buzet - Doživite kombinacijo čudovite narave in gastronomskih užitkov
Življenjski slog
Buzet - Doživite kombinacijo čudovite narave in gastronomskih užitkov
naslednji članek
Ko te pustijo na cedilu ljudje, v katere si verjel
Odnosi
Ko te pustijo na cedilu ljudje, v katere si verjel

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.