GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Nasveti za pravilno čiščenje kuhinjske pipe

2. 12. 2023; 03.00
Avtor: Revija Liza Maja
čiščenje pipe

Pipa foto: ARHIV

Za dolgo življenjsko dobo pipe je potrebno tudi pravilno čiščenje, kajti materiali, kot sta jeklo in krom, reagirajo občutljivo na čistilna sredstva.

Prav tako velja, da se površina pipe ne sme drgniti pregrobo, saj lahko nastanejo vidne praske, barvane armature pa potrebujejo posebno nego.

➽ Čistilne gobice in krpe iz mikrovlaken lahko poškodujejo površino. Najbolje je, da pipo očistite z bombažno krpo in čistilom, nato pa površino sperete s čisto vodo.

➽ Ne uporabljajte kislin, natrijevega hipoklorita ali čistil, ki vsebujejo fosfor. Za tega so še posebno občutljive kuhinjske armature iz kroma. Če je kromirana plast preveč načeta, se lahko spodaj pojavijo korozijske poškodbe.

➽ Čistila nikoli ne pršite neposredno na kuhinjsko pipo, ampak raje na krpo. Meglica čistila lahko prodre v majhne utore in tam poškoduje material.

➽ Kuhinjsko pipo redno čistite, da ne poapni. Že nastali vodni kamen boste najlažje odstranili s primernim čistilom. A bodite previdni: če čistilo vsebuje preveč kisline, lahko razžre površinski sloj pipe.

prejšnji članek
Nasvet za današnji dan: Odpustite jim, osvobodili boste sebe
Zdravje
Nasvet za današnji dan: Odpustite jim, osvobodili boste sebe
naslednji članek
V Ljubljani lučke prižgala kar Tina Gaber
Svet slavnih
V Ljubljani lučke prižgala kar Tina Gaber