Medeni zajtrk lahko izboljšate z dodatkom sadja in oreščkov. foto: Profimedia
Ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka z vami delimo namig, kako lahko še izboljšate preprost obrok iz kruha, masla in medu. Ta recept ni nič posebnega, a preseneti z zelo okusnim rezultatom.
V majhni skledi zmešajte zmehčano maslo, med, ekstrakt vanilije in ščepec soli. Mešajte temeljito, da se sestavine med seboj povežejo v nežen kremast namaz.
Medeno maslo namažite na rezino kruha, če vam je ljubo, pa ga lahko pred premazom še hrustljavo opečete. Seveda lahko uporabite tudi toast. Preko premaza pokapajte še malo medu in vse skupaj začinite s kančkom cimeta.
Namig: Obrok lahko še dodatno popestrite tako, da na premaz naložite tanke rezine sadja, k medu in maslu se denimo odločno poda jabolko ali banana. Če so vam ljubi oreščki in semena, pa boste dodatno hrustljavost dosegli s sesekljanimi orehi, mandlji ali chia semeni.
Uživajte v toplem in hrustljavem medenem zajtrku, ob katerem vam bo prijala tudi skodelica kave ali čaja.
Pa dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.