Kulinarika
 

Pravi hit: S tem trikom medenemu zajtrku izboljšate okus

15. 11. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
profimedia-0922865779

Medeni zajtrk lahko izboljšate z dodatkom sadja in oreščkov. foto: Profimedia

Kruh z začinjenim medenim maslom je pravi hit! Sladka maslena poslastica za zajtrk, ki vas bo navdušil z vsakim grižljajem.

Ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka z vami delimo namig, kako lahko še izboljšate preprost obrok iz kruha, masla in medu. Ta recept ni nič posebnega, a preseneti z zelo okusnim rezultatom.

V majhni skledi zmešajte zmehčano maslo, med, ekstrakt vanilije in ščepec soli. Mešajte temeljito, da se sestavine med seboj povežejo v nežen kremast namaz.

Medeno maslo namažite na rezino kruha, če vam je ljubo, pa ga lahko pred premazom še hrustljavo opečete. Seveda lahko uporabite tudi toast. Preko premaza pokapajte še malo medu in vse skupaj začinite s kančkom cimeta.

Slasten namaz iz medenega masla, soli in cimeta foto: cookieandkate.com

Namig: Obrok lahko še dodatno popestrite tako, da na premaz naložite tanke rezine sadja, k medu in maslu se denimo odločno poda jabolko ali banana. Če so vam ljubi oreščki in semena, pa boste dodatno hrustljavost dosegli s sesekljanimi orehi, mandlji ali chia semeni.

Uživajte v toplem in hrustljavem medenem zajtrku, ob katerem vam bo prijala tudi skodelica kave ali čaja.

Pa dober tek!

prejšnji članek
Kmetija: Na zmagovalca bo treba počakati
Resničnostni šovi
Kmetija: Na zmagovalca bo treba počakati
naslednji članek
Nejc: Ostajajo tisti, ki želijo denar
Resničnostni šovi
Nejc: Ostajajo tisti, ki želijo denar

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.