Kulinarika
oglas
 

Mafini s čokoladnimi kapljicami

27. 12. 2019; 14.00
Avtor: Neja Ribnikar
uvodna

foto: Neja Ribnikar

Preprost recept za mafine, ki ga boste hitro zapisali v svojo beležko z najpogosteje uporabljenimi recepti, saj vam bo vedno lahko služil kot osnovni recept, ki ga lahko nadgradite s kakšno dodatno sestavino.

Sestavine:

310 gramov pšenične moke
1 žlica pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
½ žličke soli
110 gramov masla (stopljeno in ohlajeno)
200 gramov sladkorja
2 jajci
245 gramov pinjenca
1 žlica vaniljine arome
300 gramov čokoladnih solzic

Pečico segrejte na 220 °C in v pekač za mafine vstavite papirnate modelčke (pekač namastite, če nimate modelčkov, lahko pa si pomagate s papirjem za peko, in sicer tako, da papir narežete na trakove in v vsako jamico vstavite dva trakova, pravokotno postavljena; tako boste mafine enostavno dvignili).

V posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, čokoladne solzice.

V drugi posodi z metlico zmešajte stopljeno maslo, sladkor, jajca, pinjenec in vaniljo. Postopoma dodajajte mešanico s suhimi sestavinami (pazite, da ne boste predolgo mešali, le toliko, da se sestavine med seboj lepo povežejo in navlažijo).

Maso vlijte v pripravljene modelčke (to boste najlažje naredili z žlico, ki se uporablja za izdelovanje sladolednih kepic). Modelčke napolnite do polovice, saj bo masa narasla.

Mafine pecite 5 minut pri 220 °C, nato temperaturo zmanjšajte na 190 °C in jih pecite še približno 13 minut.
Pustite, da se malo ohladijo (5–10 minut).

Najboljši so sveži, še rahlo topli. Hranite jih v neprodušno zaprti posodi (3 dni). Dober tek!

prejšnji članek
Kleopatrina skrivnost večne mladosti
Moda&Lepota
Kleopatrina skrivnost večne mladosti
naslednji članek
Tilen Klobasa: Luka je bil z vsemi dober
Resničnostni šovi
Tilen Klobasa: Luka je bil z vsemi dober
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.