foto: Neja Ribnikar
Sestavine:
310 gramov pšenične moke
1 žlica pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
½ žličke soli
110 gramov masla (stopljeno in ohlajeno)
200 gramov sladkorja
2 jajci
245 gramov pinjenca
1 žlica vaniljine arome
300 gramov čokoladnih solzic
Pečico segrejte na 220 °C in v pekač za mafine vstavite papirnate modelčke (pekač namastite, če nimate modelčkov, lahko pa si pomagate s papirjem za peko, in sicer tako, da papir narežete na trakove in v vsako jamico vstavite dva trakova, pravokotno postavljena; tako boste mafine enostavno dvignili).
V posodi zmešajte suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, čokoladne solzice.
V drugi posodi z metlico zmešajte stopljeno maslo, sladkor, jajca, pinjenec in vaniljo. Postopoma dodajajte mešanico s suhimi sestavinami (pazite, da ne boste predolgo mešali, le toliko, da se sestavine med seboj lepo povežejo in navlažijo).
Maso vlijte v pripravljene modelčke (to boste najlažje naredili z žlico, ki se uporablja za izdelovanje sladolednih kepic). Modelčke napolnite do polovice, saj bo masa narasla.
Mafine pecite 5 minut pri 220 °C, nato temperaturo zmanjšajte na 190 °C in jih pecite še približno 13 minut.
Pustite, da se malo ohladijo (5–10 minut).
Najboljši so sveži, še rahlo topli. Hranite jih v neprodušno zaprti posodi (3 dni). Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.